Belediyeler ve Kaymakamlıklardan dar gelirli ailelere 700 lira destek! İşte PTT sosyal yardım başvurusu

Dar gelirli ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardımlar devam ediyor. e-Devlet sistemi üzerinden kabul edilen başvurularla beraber ihtiyaç sahibi olan muhtaç ailelere 700 liraya kadar yardımlar yapılıyor.

Pandemi döneminde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından organize edilen sosyal yardımlar ekonomik anlamda sıkıntı çeken dar gelirli aileler için kaldığı yerden sürüyor. Devlet kurumlarının yanı sıra Belediyeler ve Kaymakamlıklarda bu sosyal yardımlara destek veriyor.

PTT tarafından alınan karar doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere karşılıksız 700 TL sosyal yardım yapılıyor. Geri ödemesiz olarak sağlanan yardımlar müracaat eden kişinin hesabına yatırılıyor ve paralar PTT şubelerinden çekilebiliyor.

Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ailelere yapılan sosyal yardımlar pandemi döneminde de pek çok aileye ilaç olmuş ve hemen akabinde gelen ekonomik çalkantı nedeniyle bu yardımlara devam edileceği kaydedilmişti.

PTT 700 TL Sosyal Yardım Başvurusu

Gıda ve barınma yardımı olarak da bilinen bu sosyal yardımlara başvurmak isteyen dar gelirli aileler gerekli olan şartlar konusunda son bilgileri araştırmaktadır. Muhtaçlık sınırı altında yaşamlarına devam etmek durumunda kalan ailelere tek seferlik olarak verilen 700 liralık yardımlara Belediyeler ve Kaymakamlıklar tarafından da destekler sağlanıyor.

PTT 700 TL Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT 700 TL yardım başvurusunda bulunabilmek için aşağıda geçen şartları kişilerin yerine getirmesi gerekmektedir.

• T.C. vatandaşı olmak
• Sosyal güvence kapsamında herhangi bir şekilde sigortasız olmak
• Sigorta prim ödemesi yapamamak.

Bu şartları sağladıktan sonra PTT 700 TL yardım başvurusu için aşağıdaki işlemleri takip edebilirsiniz.

• e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra “PTT Yardım Başvurusu” şeklinde arama gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

• PTT internet sitesine giriş yaptıktan sonra gerekli bilgilere ulaşarak başvuru formunu doldurmanız yeterli olacaktır.

• Size en yakın PTT şubesine bizzat müracaat ederek başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir.

Belediyeler ve Kaymakamlıklardan dar gelirli ailelere 700 lira destek! İşte PTT sosyal yardım başvurusu ile ilgili etiketler PTT Sosyal Yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.