Belediyeden o iddialara yalanlama! 45 gün mazeretsiz işe gitmedi...

2015 yılında DEAŞ'ın düzenlediği bombalı saldırıda iki bacağını birden kaybeden yönetmen Lisa Çalan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından “Böyle bir kadroya ihtiyaç yok” gerekçesiyle kovulduğu iddia edilmişti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çalan'ın 45 gün mazeretsiz işe gelmediği için hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını duyurdu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde görevli Lisa Çalan, belediyedeki görevinden  “Böyle bir kadroya ihtiyaç yok” gerekçesiyle kovulduğunu iddia etmişti.

Birgün'ün o iddialarını, gazeteci Nevşin Mengü 'Yuh' yorumuyla sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Belediyeden o iddialara yalanlama! 45 gün mazeretsiz işe gitmedi...

O iddialar belediye tarafından reddedildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bir takım haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında; ‘Patlamada iki bacağını kaybeden Lisa Çalan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından işten atıldı’ başlığıyla verilen haberde; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız bünyesinde sözleşmeli memur olarak çalışan, Lisa Çalan’ın işine son verildiği yönünde, kamuoyunu yanıltmaya ve olumsuz algı oluşturmaya yönelik bilgilere yer verilmiştir.

45 GÜN MAZERETSİZ İŞE GİTMEDİ

Lisa Çalan isimli personelin, 02.09.2019 ve 16.10.2019 tarihleri arasında 45 gün kesintisiz ve mazeretsiz olarak işe gelmediği Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız tarafından tespit edilmiştir. Lisa Çalan ve aynı durumda olan 3 personel hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır.

Belediyeden o iddialara yalanlama! 45 gün mazeretsiz işe gitmedi... - Resim : 2

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun ek geçici 13 ve 16 maddeleri kapsamında yapılmış olan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanatçı Hizmet

Sözleşmesinin disiplin hükümlerini içeren;

56. Maddenin Temelli Çıkarılma başlıklı E fıkrasında geçen ‘Tiyatrodaki görevine mazeretsiz ve kesintisiz on (10) gün gelmemek’

57. Maddenin ‘izinsiz ve mazeretsiz olarak kesintisiz 6 gün göreve gelmeyen sanatçıların sözleşmesi res’en feshedilir’

Hükümleri uyarınca 31.12.2019 tarihinde sona ermiş olan sözleşmesi yenilenmemiştir.

Uygulama yasal ve hukuki olup şahsa bağlı bir durum ve farklılık arz etmemektedir. Aynı tespit doğrultusunda 3 personelin daha 31.12.2019 tarihinde sona ermiş olan sözleşmeleri yenilenmemiştir.

Kamu görevini ifa eden tüm kamu çalışanlarının, yasal ve yönetsel sorumluluklarını tam ve eksiksiz olarak yerine getirmeleri zorunludur. Şahısa bağlı uygulama farklılıkları şüphesiz söz konusu değildir.

Basın ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Belediyeden o iddialara yalanlama! 45 gün mazeretsiz işe gitmedi... ile ilgili etiketler Diyarbakır Belediye lisa çalan kovulma
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.