Belediye Başkanı'nın 20 bin yazlıkçı isyanı! "Baş edecek durumda değiliz"

Dünyanın kabusu haline gelen yeni tip koronavirüs Kovid-19 salgını nedeniyle Sakarya’nın Karasu ilçesinde bulunan yazlıklarına akın eden yaklaşık 20 bin kişi, İstanbul'a girişlerin yasaklanmasının ardından ilçede kaldı. Bu duruma isyan eden Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “Bu yoğunlukla baş edebilecek durumda değiliz, evinizden çıkmayın” dedi.

İstanbul’a en yakın tatil beldelerinden olan Karasu, koronavirüs salgını nedeniyle yazlıkçıların akınına uğradı.

İlçede yazlığı bulunan yaklaşık 20 bin kişi, Kovid-19 nedeniyle şehirler arası yolculuğun kısıtlanması öncesi Karasu'ya gelince, cadde ve pazar yerlerinde büyük yoğunluk oluştu.

Belediye Başkanı'nın 20 bin yazlıkçı isyanı! "Baş edecek durumda değiliz"

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “Karasu özellikle sahil kesimi olan bir ilçe. Dolayısıyla yazlık nüfusunun bir hayli fazla olduğu ilçemiz. Koronavirüs salgını nedeniyle ilçemizde yazlığı olan insanlar İstanbul’dan akınına uğramış durumda. Bakanlığımızın almış olduğu özel tedbirler kapsamında buraya gelen vatandaşlarımızın 14 gün boyunca evlerinden çıkmaması gerekiyor. Biz gözlemliyoruz, pazar yeri, market ve caddelerde yoğun bir kalabalık var. Vatandaşlarımıza buradan sesleniyoruz; lütfen evlerinizde kalın. Karasu bu yoğunluğu kaldırabilecek halde değil. Ne hastanemiz, ne zabıtamız ne de emniyet ekiplerimiz bu yoğunlukla baş edebilecek durumda değiliz, evinizden çıkmayın” dedi.

Belediye Başkanı'nın 20 bin yazlıkçı isyanı! "Baş edecek durumda değiliz" - Resim : 2

Fırtına ve yağış nedeniyle cadde ve sokakların boş olduğu Karasu’da 4’te biri kapalı tutulan pazar yerinde yoğunluk oluşurken gün içerisinde ilçenin her noktasında evde kalın çağrısı yapılmasına rağmen sosyal mesafe kurallarına uymayan vatandaşlara zabıta ekipleri tarafından uyarıldı.

Öte yandan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de pazar yeri ve caddelerde kontrollerini artırdı.

Belediye Başkanı'nın 20 bin yazlıkçı isyanı! "Baş edecek durumda değiliz" ile ilgili etiketler Koronavirüs Karasu kovid-19 Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.