Belediye başkanı uyardı: Kontrolü kaybettik

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken gerginliğin ülke içinde tehlikeli boyutlara ulaştığı öğrenildi. Lod şehrinin Belediye Başkanı Araplarla Yahudilerin birbirleriyle savaştıklarını belirterek "Burada kontrolü kaybettik" dedi. Öte yandan sosyal medyada kentteki çatışmalarla ilgili görüntüler paylaşıldı. Öte yandan Başbakan Netanyahu, kentte OHAL ilan edildiğini açıkladı.

İsrail'in Lod şehri Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, "Burada kontrolü tamamen kaybettik. Araplarla, Yahudiler sokaklarda birbirleriyle savaşıyor" ifadelerini kullandı.

İsrail adeta yangın yerine döndü. Kontrolün kaybedildiği Lod şehrinden görüntü sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde kentteki kaos gözler önüne serildi.

NETANYAHU'YA OHAL TALEBİ!

İsrail’in Lod şehri Belediye Başkanı Yair Revivo, şehirde artan çatışma ve protestoların ardından Başbakan Binyamin Netanyahu’dan şehirde OHAL ilan etmesini ve polis yerine ordunun şehirde konuşlandırılmasını istedi.

OHAL İLAN EDİLDİ

Üst düzey güvenlik ve hukuk görevlilerinin katıldığı özel bir toplantının ardından Başbakan Netanyahu yaptığı açıklamada, yaygın ve şiddetli çatışmalara sahne olan Lod kentinde OHAL ilan ettiğini duyurdu. İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Amir Ohana yaptığı açıklamada ise, yetkisini emirleri uygulamak için kullanacağını ifade etti.

Belediye başkanı uyardı: Kontrolü kaybettik ile ilgili etiketler İsrail Belediye Başkanı OHAL Çatışma lod iç savaş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.