Belçika'da Türk genci ırkçı saldırıda öldürüldü!

Belçika’nın Aalst şehrinde cuma günü çıkan sokak kavgasında Türk asıllı Yunus Çalık vahşice darp edildi. Ağır yaralanarak komaya giren Çalık, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti! Belçika makamlarının konuya ilgisizliği ise ülkede yaşayan Türklerin öfkesini bir kat daha artırdı. Türkler geniş kapsamlı protesto gösterisi hazırlığında...

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Elhan köyü nüfusuna kayıtlı, Belçika doğumlu 36 yaşındaki Yunus Çalık, cuma akşamı iş yerinden ayrılarak evine gittiği sırada, sokakta karşılaştığı kişilerle henüz sebebi bilinmeyen nedenle tartışma yaşadı.

Tartışmanın büyümesi üzerine olayın yaşandığı Zoutstraat sokağına yakın bir kafede bulunan diğer arkadaşlarını da olay yerine çağıran zanlılar, Çalık’ı vahşice darp etti. Başına ağır cisimlerle darbe alan Çalık ağır şekilde yaralandı.

Olay yerine çağrılan ambulansla Aalst şehrinde bir hastaneye kaldırılan Yunus Çalık, hastanede yapılan ilk müdahelenin ardından yoğun bakıma alındı. Durumu çok ağır olan Çalık, cumartesi günü ise Aalst’taki hastaneden ambulans ile Brüksel Jette hastanesi yoğun bakım servisine nakledildi.

Ancak Çalık yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hastanede hayatını kaybetti. Yunus Çalık'ın babası Aykut Çalık da oğlunun vahşice katledilmesinin hemen adından kalp krizi geçirerek hastanede tedavi altına alındı.

BELÇİKA POLİSİ İLGİSİZ!

Diğer yandan, Belçika polisinin olayın yaşandığı bölgede sokak kameralarını incelediği ve soruşturmanın devam ettiği kaydedildi. Ancak şu ana kadar Rus ya da Polonya asıllı olduğundan şüphelenilen zanlıların yakalanamadığı öğrenildi.

Polis'in Çalık ailesine de konu hakkında bilgi vermekten kaçındığı ve "Hukuki yollardan hakkınızı arayın" telkininde bulunduğu belirtildi.

TÜRKLER SOKAĞA ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR!

Ülkede yaşayan Türkler yaşanan bu acı olay üzerine Belçika makamlarına tepki gösterirken, ülkede geniş katılımlı bir protesto eylemine hazırlık yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığının da yaşanan bu gelişmeler üzerine Belçika yetkilileri ile iletişime geçerek bilgi alacağı öğrenildi.

Belçika'da Türk genci ırkçı saldırıda öldürüldü! ile ilgili etiketler Belçika yunus çalık ırkçı saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye başkanı Ahmet Cin, CHP'nin Ekrem İmamoğlu'nun fotoğrafının asılmasına yönelik önergeye dikkat çeken bir cevap verdi. Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.