Belçika'da maske zorunluluğu neredeyse tamamen kalkıyor!

Belçika'da korona virüs salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemler hafifletilirken, bazı istisnalar dışında maske kullanımı zorunluluğu kaldırılıyor. Öte yandan uzmanlar bu kararın zamanlamasının yanlış olduğunu düşünüyor.

Belçika'da koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan önlemler gevşetiliyor.

Ülkedeki salgın önlemlerini belirleyen Ulusal Danışma Kurulu, salgına yönelik son durumu değerlendirmek ve alınacak yeni kararları görüşmek üzere toplandı.

MASKE KURALLARI DEĞİŞİYOR

Toplantıda, maske kullanımı zorunluluğunun büyük ölçüde kaldırılması kararı alındı. Buna göre, ülke genelinde yazın başından bu yana vaka sayısındaki azalma ve aşılama oranlarındaki artış doğrultusunda maske takma zorunluluğu 1 Ekim tarihinden itibaren kaldırılacak.

COVID-GÜVENLİK BELGESİ KONTROLÜ ZORUNLU OLACAK

Kapalı mekanlarda ve kalabalık etkinliklerde iç mekanda 500, açık alanda ise 750 kişiye kadar toplanmak mümkün hale gelecek ancak bu etkinliklerde Covid-Güvenlik belgesi kontrolleri mecburi olacak.

Belçika'da maske zorunluluğu neredeyse tamamen kalkıyor!

TOPLU ULAŞIM ALANLARINDA MASKE ZORUNLU

Federal makamların önümüzdeki günlerde Covid-19 konusunda karar alma yetkisini bölge yönetimlerine devretmeye hazırlandığı bildirilen Belçika'da, havaalanı, tren garları ve toplu taşıma araçlarında maske uygulaması devam edecek.

MÜŞTERİLER MASKESİZ, ÇALIŞANLAR MASKELİ OLACAK

Müşterilerin maske takma zorunluluğu kaldırılmasına rağmen çalışanlar maske takmaya devam edecek. Hastanelerde ve sağlık kuruluşları personeli ve hastalar da maske takma kuralına tabii olacak. Söz konusu karar, aşılama oranında istenen düzeye ulaşamayan Brüksel'de yeme-içme sektörü de dahil olmak üzere uygulanmayacak.

UZMANLAR KARARI YANLIŞ BULUYOR

Öte yandan, uzmanlar söz konusu kararın zamanlamasının yanlış olduğunu düşünüyor. Ekim ve Kasım aylarında salgının 4. dalgasının başlayabileceği ihtimaline dikkat çeken uzmanlar, bu kararın etkilerinin olumsuz olacağını savunuyor.

Belçika'da maske zorunluluğu neredeyse tamamen kalkıyor! ile ilgili etiketler Belçika maske covid önlem hata yanlış uzman karar
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.