Belçika'da koronadan vefat eden Türklerin kimliği belli oldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün yaptığı açıklamada 32 Türk vatandaşının yurt dışında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı. 32 kişiden 4'ünün Belçika'da yaşadığı öğrenildi. O 4 Türk vatandaşının kimlikleri belli oldu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, ülkemizde 44 kişi yaşamını yitirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün yurt dışındaki 32 Türk vatandaşının koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu, "Maalesef yurt dışında da çoğunluğu Avrupa ülkelerinden 32 vatandaşımız yeni tip koronavirüs sebebiyle vefat etti. Bazı vatandaşlarımızın cenazelerini aileleri Türkiye'ye getirmek istedi. Biz, o ailelere gereken yardımları yapıyoruz. Gerekli tedbirler alınarak, vatandaşlarımızın cenazelerinin ülkemize getirilmesi konusunda da gereken desteği veriyoruz." dedi.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

32 kişiden 4'ünün Belçika'da yaşadığı öğrenildi. O 4 Türk vatandaşının kimlikleri belli oldu.

İşte vefat eden Türklerin memleketleri, isimleri ve vefat ettikleri hastaneler:

1 - Erzincanlı 
Elif Sarıyıldız (fotoğraftaki)

59 yaşında, 5 çocuk annesi
Heusden hastanesinde 

2 - Ağrılı
İsmet Onur

74 yaşında
Genk hastanesinde..

3 - Posoflu
Nuriye Aydemir

80 yaşında
Anvers hastanesinde

4 - Emirdağlı
Yılmaz Taşpınar

51yaşında
Brüksel hastanesi

Belçika'da koronadan vefat eden Türklerin kimliği belli oldu ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Türk Koronavirüs Korona Belçika yurt dışı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.