Belçika'da eylemciler karakolu ateşe verdi

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Afrikalı İbrahima Barrie adlı bir gencin Cumartasi gecesi gözaltındayken ölmesi üzerine çıkan olaylarda göstericiler bir karakolu ateşe verdi, bir çok aracı da yaktı.

Ülkede çıkan olaylarda "Siyahilerin hayatı önemlidir", "İbrahima için adalet" ve "Katil polis" slogan atan protestocular polise taşlarla saldırdı, olaylar kısa sürede büyüdü. Polis tazyikli suyla müdahale etti.

KRAL'IN ARACINI TAŞLADILAR

Olaylar sırasında bölgeden tesadüfen geçen Belçika Kralı Philippe'in aracına da saldırılardan nasibini aldı. Kral Philippe'i taşıyan araç taşlanırken araç hızla olay yerinden uzaklaştı. Kral Philippe'in o sırada araçta olup olmadığı bilinmiyor.

Belçika'da eylemciler karakolu ateşe verdi

Belçika'da Brüksel yakınlarında cumartesi gecesi yaşanan olayda polis, İbrahima Barrie'yi koronavirüs ile (Covid-19) mücadele kapsamında alınan tedbirlere uymadığı gerekçesiyle gözaltına almak istemişti. Kaçan Barrie daha sonra yakalanıp karakola götürülmüştü.

Belçika'da eylemciler karakolu ateşe verdi - Resim : 2

 

 

 

Belçika'da eylemciler karakolu ateşe verdi ile ilgili etiketler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.