Beklentilerin altında gelen enflasyon rakamları sonrası dolar kuru değer kaybetti!

ABD'de beklentilerin altında gelen enflasyon rakamları sonrası dolar kuru değer kaybetti. Küresel piyasalar ise yukarı döndü. Euro, dolar karşısında yüzde 1 değer kazandı.

ABD'de enflasyon rakamları yüzde 8.5 ile bekletilerin altında açıklandı. 

Verinin ardından dolar/TL kuru 17.9698 TL seviyesinden 17.92 TL'ye kadar indi. Euro/dolar paritesi de yüzde 1.17 değer kazanarak 1.03366'a kadar çıktı.

DOLAR GÜCÜNÜ KAYBETTİ

Doların başlıca 6 para biriminin karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi de yüzde 1.25 değer kaybederek 104.97'e kadar düştü.

BEKLENTİLERİN ALTINDA GERÇEKLEŞTİ

ABD'de enflasyon rakamları temmuz ayında bir değişim göstermeyerek yüzde 8.5'e geriledi. Beklentiler yüzde 8.7 olarak gerçekleşeceği yönündeydi.

 

BENZİN FİYATLARINDA YÜZDE 7.7 DÜŞÜŞ

Temmuz ayında ABD'de enerji fiyatları yüzde 4,6 indi. Benzin fiyatları ise yüzde 7.7 düşüş gösterdi. Gıda fiyatları da yüzde 1.1 artış sergiledi.

ABD'de enerji maliyetlerinde yaşanan düşüşün etkisiyle enflasyon gerilemeye başladı. Enerji fiyatlarında yaşanan düşüş gıda fiyatlarını dengelemiş oldu.

Beklentilerin altında gelen enflasyon rakamları sonrası dolar kuru değer kaybetti! ile ilgili etiketler Dolar ABD enflasyon Euro rakam
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.