Beklenen rekor geldi! Üç sayının kralı Stephen Curry

NBA'de kırılması uzun zamandır beklenen rekor dün gece geldi. Golden State Warriors'un deplasmanda New York Knicks'i 105-96 mağlup ettiği maçda Stephan Curry karşılaşmanın ilk çeyreğinde attığı üçlükle normal sezonda en fazla üç sayı isabetini bularak tarihe geçti. Hall Of Fame'e (Şöhretler Müzesi) girme onurunu yakalayan Ray Allen'ın rekorunu kıran Curry'nin sevinci görülmeye değerdi.

NBA'de beklenen rekor dün gece geldi. Golden State Warriors forması giyen yıldız guard Stephen Curry, deplasmanda New York Knicks'e karşı oynadığı maçta attığı üçlükle normal sezonda en fazla 3 sayı isabeti yakalayan oyuncu oldu. Yıldız oyuncu Ray Allen'ın rekorunu kırarak 2 bin 974 üçlük attı.

Beklenen rekor geldi! Üç sayının kralı Stephen Curry

Bütün basketbol severlerin beklediği rekor karşılaşmanın ilk çeyreğinin sona ermesine 7 dakika 33 saniye kala geldi. Andrew Wiggins'ten topu alan Curry topu hemen elinden çıkardı ve rekoru kırdığı üçlüğü attı. Yıldız oyuncunun isabetli atışı sonrası Maddison Suqare Garden'a büyük sevinç hakim oldu. Öte yandan karşılaşmayı yorumlayan ve 3 sayı rekorunun eski sahibi Ray Allen ile efsane oyunculardan Reggie Miller Curry'yi kutladı.

Maç sonrası yayıncı kuruluşa açıklama yapan Curry, rekoru uzun zamandır düşündüğünü belirterek, Reggie Miller ve Ray Allen'a övgüler yağdırdı. Yıldız oyuncu, "O ikisi efsane. Büyürken onları izledim ve şut atmanın ne demek olduğunu onların ve babamın sayesine anladım." dedi.

Beklenen rekor geldi! Üç sayının kralı Stephen Curry - Resim : 2

NBA Başkanı Adam Silver maç sonu yaptığı açıklamada Curry'yi kırdığı rekor için tebrik etti. Silver, "Oyunun oynanma biçiminde devrim yarattı ve inanılmaz sanatı ve olağanüstü şut yeteneğiyle hayranlarını hayran bırakmaya devam ediyor. Kendisini bu tarihi başarısından dolayı kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

Golden State Warriors, Curry'nin rekor kırdığı tarihi maçı 105-96 kazanarak bu sezonki 23. galibiyetini aldı ve zirveye yerleşti. Curry, karşılaşmada 22 sayı, 3 ribaund ve 3 asistle oynadı. 14'te 5 3 sayı isabetiyle oynayan yıldız oyuncu maç sonunda kariyerindeki toplam 3 sayı isabetini 2 bin 978'e yükseltti.

Beklenen rekor geldi! Üç sayının kralı Stephen Curry ile ilgili etiketler Stephen Curry Golden State Warriors Rekor NBA üçlük
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.