Beklenen kar yağışı başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da kar yağışının bugün öğleden sonra yeniden etkisini göstereceğini duyurmuştu. Üst üste yapılan uyarıların ardından İstanbul'un bazı bölgelerinde kar yağışı başladı. Kentteki kar yağışının akşam saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı belirtilirken pazartesiye kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı hava tahminlerine göre Antalya'nın doğu kısımları, Mersin'in kıyıları ve Adana dolaylarında bugün kuvvetli yağmur ve sağanak beklenirken, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Sakarya ve Düzce çevreleri ile Kahramanmaraş'ın yüksek kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman yoğun kar yağışı olması öngörülüyor. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün Konya, Amasya, Hakkari, Van ve Iğdır haricinde yurt genelinde yağışlı havanın hakim olacağını paylaştı.

Yağışların Güney Ege kıyıları, Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Sinop çevrelerinde yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor. Meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ÖĞLE SAATLERİNDEN SONRA İSTANBUL'DA KAR VAR

İstanbul'da beklenen kar yağışı ise öğleden sonra başlamasının ardından belli aralıkla pazartesi gününe kadar devam edecek. Kentte hava durumu, parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı 6 derece olacak.

METEOROLOJİ KUVVETLİ RÜZGAR İÇİN UYARIYOR

Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı ile akşam saatlerinden sonra Güney Ege kıyıları, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz kıyıları ve Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

İŞTE BAZI İLLERDE SON DURUM

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde batı kesimlerinin, gece saatlerinde il genelinin yağışlı 3

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı 6

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimlerinin, öğle saatlerinden itibaren il genelinin yağışlı 9

Adana: Çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

Antalya: Çok bulutlu ve yağışlı 18

Samsun: Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 9

Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 9

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 2

Diyarbakır: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 10

GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de 5 kişiyi 'makas' atarken öldüren genç için istenen ceza belli oldu!

İzmir Menderes'te hafif ticari aracıyla makas atarak 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak'ın (19) 22,5 yıla kadar hapsi istendi.