Beklenen faiz kararı açıklandı: Merkez, yüzde 19'da sabit tuttu!

Merkez Bankası faiz kararı içi Ağustos ayı toplantısını bugün gerçekleştirdi. Buna göre Merkez Bankası, faiz kararı ve kritik faiz karar metnini açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini yüzde 19 düzeyinde sabit tuttu. Dolar/TL kuru Merkez Bankası'nın ağustos ayına ait faiz kararı açıklamasının ardından 8,55 seviyelerinde işlem görüyor.

Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Buna göre Merkez Bankası, piyasa beklentisine paralel politika faizini yüzde 19 seviyesinde bırakarak değişikliğe gitmedi.

TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 19,00 olarak kaldı.

TCMB, önceki 4 toplantısında da beklentilere paralel olarak faizi sabit bırakmıştı. Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketinde enflasyon beklentisi yıl sonu için yüzde 16,30, 12 ay sonrası için yüzde 12,48 ve 24 ay sonrası için yüzde 10,52 seviyesinde bulunuyor.

TCMB'nin enflasyon beklentisi 2021 yıl sonu için yüzde 14,1, 2022 yıl sonu için yüzde 7,8 seviyesinde bulunuyor. Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Haziran ayında tüketici fiyatlarını yıllık %18,95 olarak açıkladı.

MERKEZ'İN KARARI SONRASI DOLARDA SON DURUM

İstanbul serbest piyasada dolar 8,59 liradan güne başladı. Dolar/TL kuru Merkez Bankası'nın ağustos ayına ait faiz kararı açıklamasının ardından 8,55 seviyelerinde işlem görüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AĞUSTOS SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağustos ayıyla birlikte enflasyon oranlarında düşüşün başlayacağını söylerken, "Bunu da özellikle buradan bir yerde ben de sinyalimi belli yerlere herhalde vermiş oluyorum, çünkü bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil, zira faiz oranlarında da bir defa düşüşe geçiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde bir canlı yayında soruları yanıtlayan Erdoğan, "Yüksek faiz yok. Çünkü yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir. Ama düşük faiz de bize düşük enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır ve ağustos ayıyla birlikte artık biz de düşük enflasyona inşallah geçeceğiz" demişti.

Beklenen faiz kararı açıklandı: Merkez, yüzde 19'da sabit tuttu! ile ilgili etiketler faiz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.