Bekçilik KPSS şartı var mı? 2022 Bekçilik alımlarında KPSS giriş şartı gerekiyor mu?

KPSS 2022 Ön Lisans sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında Bekçilik için KPSS şartı var mı sorusu gündeme geldi. Bekçi alımı konusunda KPSS şartı olup olmadığı daha öncesinde EGM tarafından açıklanmıştı. Peki, Bekçilik için KPSS gerekiyor mu?

KPSS 2022 Ön Lisans sınav sonuçları açıklandı. Sınava giriş yapan binlerce aday Bekçilik için KPSS giriş şartı var mı sorusuna yanıt ararken daha öncesinde bu konu hakkında EGM tarafından kamuoyu bilgilendirilmişti.

BEKÇİLİK İÇİN KPSS GİRİŞ ŞARTI VAR MI?

Bekçi alımlarında KPSS giriş şartı bulunmamaktadır. Bekçi alımlarına başvuran adaylar için sadece Yazılı Sınav zorunluluğu vardır. Yazılı sınavda MEB tarafından gerçekleştirilmektedir. Yazılı Sınav Soru Sayısı ve Sınav Dersleri; 100 sorudan çoktan seçmeli 5 (beş) seçenekli testlerden oluşmaktadır.

Türkçe ( Ortaöğretim düzeyi ) 20
Sosyal Bilgiler ( İlköğretim düzeyi ) 15
Fen Bilgisi ( İlköğretim düzeyi ) 15
Hayat Bilgisi ( İlköğretim düzeyi ) 15
Matematik ( Ortaöğretim düzeyi) 15
Genel Kültür (Ortaöğretim düzeyi ) 20
GENEL TOPLAM 100

Bekçilik KPSS şartı var mı? 2022 Bekçilik alımlarında KPSS giriş şartı gerekiyor mu? ile ilgili etiketler bekçi KPSS
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.