Bekaroğlu'nun 'Ayasofya' yalanı çabuk çöktü

“Danıştay’ın Ayasofya Camii kararına karşı Cumhurbaşkanlığı’nın temyize başvurduğu” öne sürülmüştü. Sol medya ve CHP'li siyasilerin yaydığı bu iddianın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Ayasofya Camii’nin müzeye çevrilmesine dair 24/11/1934 tarih ve 2/1589 sayılı Bakanlar Kurulu kararının Danıştay 10. dairesi tarafından iptali kararına karşı “Cumhurbaşkanlığı’nın temyize başvurduğu” iddia edildi.

Özellikle sol basında yer alan bu iddia, CHP'li siyasiler tarafından da paylaşıldı ve yanlış bilginin yayılmasına destek verildi.

YALAN HABERİN YAYILMASINA BEKAROĞLU'NDAN DESTEK

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Twitter hesabından yalan haberi paylaşarak "Bu nasıl bir riya? Cumhurbaşkanı büyük törenle açılış yaptı ama Cumhurbaşkanlığı, Ayasofya'nın tekrar cami yapılması kararına itiraz etmiş." ifadelerini kullandı.

Bekaroğlu'nun 'Ayasofya' yalanı çabuk çöktü

KIRATLI'DAN YALANLAMA

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı ise yayılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Kıratlı, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"Bazı basın yayın organlarında, Ayasofya Camiinin statüsü ile ilgili olarak Danıştay 10.Dairesince verilen iptal kararının Cumhurbaşkanlığı tarafından temyiz edildiği yönünde haberler yapıldığı görülmüştür. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Zira, anılan Dairece, 02/07/2020 tarihinde verilen iptal kararının temyiz etme hakkı sadece Cumhurbaşkanlığına ait olup, söz konusu Karara karşı Cumhurbaşkanlığınca temyiz yoluna müracaat edilmemiştir. Dolayısıyla Karar kesinleşmiştir."

Bekaroğlu'nun 'Ayasofya' yalanı çabuk çöktü - Resim : 2

Öte yandan İletişim Başkanlığı da konuya ilişkin bir açıklama yaparak haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İletişim Başkanlığı'nın açıklaması şöyle:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan “Ayasofya Camii’nin statüsü ile ilgili olarak Danıştay 10. Dairesince verilen iptal kararının Cumhurbaşkanlığı tarafından temyiz edildiği” yönündeki haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Zira, mezkûr Dairece, 02/07/2020 tarihinde verilen iptal kararını temyiz etme hakkı sadece Cumhurbaşkanlığına ait olup, söz konusu Karara karşı Cumhurbaşkanlığınca temyiz yoluna müracaat edilmemiştir. Dolayısıyla Karar kesinleşmiştir. Bunun dışındaki kişi ya da kurumların davada temyiz hakkı da bulunmamaktadır."

Bekaroğlu'nun 'Ayasofya' yalanı çabuk çöktü ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanlığı Danıştay Ayasofya Mehmet Bekaroğlu CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.