Bekarlık Vergisi olacak mı? Gerçek mi? Bekarlık Vergisi doğru mu?

Bekarlık Vergisi olacak mı? Bir haber sitesi tarafından ortaya atılan iddia sosyal medyada gündem olmayı başarıyor. "Evde kalma vergisi" ve "Bekarlık Vergisi" isimleri altında ortaya atılan iddianın gerçek olmadığı kısa süre sonra anlaşılıyor. Vatandaşlar konuyla ilgili araştırma yapmaya başladı. İşte Bekarlık Vergisi olacak mı? Gerçek mi? Bekarlık Vergisi doğru mu? Merak edilen detaylar haberimizde...

Bekarlık Vergisi olacak mı? "Evde kalma vergisi" ve "Bekarlık Vergisi" isimleri altında ortaya atılan iddianın gerçek olmadığı kısa süre sonra anlaşılıyor. Bir haber sitesi tarafından ortaya atılan iddia sosyal medyada gündem olmayı başarıyor. Vatandaşlar konuyla ilgili araştırma yapmaya başladı. İşte Bekarlık Vergisi olacak mı? Gerçek mi? Bekarlık Vergisi doğru mu? Merak edilen detaylar haberimizde...

Konunun gerçek olmadığı kısa sürede anlaşılmıştır. 

VERGİ

Vergi, kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla, kişilerden ve kuruluşlardan kanun yoluyla toplanan paralardır. Vergi, devlet ve diğer kamu kuruluşlarının, kamu hizmetlerinin finansmanını karşılamak üzere kişilerden zorla aldıkları paralardır. Vergi anayasamızda yer alan ve herkesin ödeme gücüne göre ödemekle yükümlü olduğu bir görevdir.

Anayasada yer alması nedeniyle yerine getirilmesi zorunlu ve çok önemli bir ödevdir. Verginin zorla alınması anayasada yer almasından ve vatandaşlık görevi olmasından kaynaklanmaktır. Dolayısıyla kimsenin vergi ödememe gibi ya da ödeme konusunda direnme gibi bir tercihi söz konusu olamaz.

Anayasamızın 73. maddesinde vergi ile ilgili tanımlama ve bu konu ile yetkili organlar açıkça ifade edilmektedir. Vergileme yetkisi devletindir ve egemenlik gücüne dayanarak devlet kişilerden vergi alır. Kamusal hizmetlerin yerine getirilebilmesi için yapılacak harcamalarda vergiler, çok önemli bir mali kaynak oluşturmaktadır.

Bekarlık Vergisi olacak mı? Gerçek mi? Bekarlık Vergisi doğru mu? ile ilgili etiketler Haber bekar evli Açıklama iddia
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.