Bedelli askerlikte kıdem tazminatı alınabilir mi? Bedelli askerlik yapanlar kıdem tazminatı için...

Askerlik yapmadan çalışmaya başlayanların en büyük kabusu askerdeyken işten çıkarılma riski oluyor. Ancak kanunlar bunu güvence altına almıştır. Diğer yandan bedelli askerlik yapanlar da bu tehlikeyi yaşayabiliyor. Bu durumda bedelli askerlik yapanlar kıdem tazminatı alabiliyor mu? Bedelli askerlik yapanlar kıdem tazminatı alabilmek için...

Neler yapmaları gerektiği konusunda araştırmalara da başladı. Malum askerlik yapmadan önce bir işe girip çalışan erkeklerin en büyük sıkıntılarından birisi de işten çıkarılma korkusudur. Ancak yasalar, askerdeyken işten çıkarılma durumunu güvence altına almıştır. Bedelli askerlik boyunca izinli sayılan işçilerin kıdem tazminatı alabilmeleri için emsal karar nihayet sonuca bağlandı.

PEKİ BEDELLİ ASKERLİK YAPANLAR KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ?

Geçtiğimiz yıllarda sürekli olması konusunda karar alınan bedelli askerlik birçok erkek tarafından tercih edilen bir askerlik modelidir. Normal askerlikte pek çok hakkını kullanabilen işçiler söz konusu bedelli askerlik olduğunda hangi hakları elinde tutabildiğini bilmiyor. Bedelli askerlik yapanların kıdem tazminatı alabilmesi konusunda Konya Bölge Adliye Mahkemesini emsal bir karar aldı. Böylelikle bedellik askerliği seçenlerin işten ayrılmaları durumunda kıdem tazminatı alabilmelerinin de önü açılmış oldu.

Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? Bedelli askerlik ne kadar, kaç  gün? 2021 bedelli askerlik detayları

Bedelli askerlik ile ilgili alınan bu mahkeme kararı birçok işçinin, "Bedelli askerlik yapanlar kıdem tazminatı alabilir mi?" sorusuna yanıt aradığı görüldü. Tüm işçileri ilgilendiren karar şöyle...

Olaya göre, iş yerinde 3 yıl 1 ay 14 gün kıdemi olan işçinin beddeli askerlik için iş yerinden ayrıldığı ve kıdem tazminatını talep ettiği ortaya çıktı. İşveren ise, konuyla ilgili herhangi bir fesih doğmadığı için kıdem tazminatını ödemedi. Yerel mahkeme konuyla ilgili aldığı kararda işçinin işsiz kalma tehlikesi bulunmadığı dolayısıyla tazminatın ödenmemesine hükmetti.

MSB son dakika: Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? 2021 Temmuz zammı  ile bedelli askerlik fiyatı kaç para?

Bunun üzerinde konuyu istinafa taşıyan işçi, Konya Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararı bozması ile birlikte haklı bulundu. Alınan kararda, muvazzaf askerlik dolayısıyla iş sözleşlmesini fesheden işçinin kıdem tazminatı kazanacağının düzenlendiğini belirtti.

 

 

 

Bedelli askerlikte kıdem tazminatı alınabilir mi? Bedelli askerlik yapanlar kıdem tazminatı için... ile ilgili etiketler Bedelli askerlik askerlik bedellide kıdem tazminatı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.