MEB ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? Bedava tablet başvuru formu!

MEB ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin yanında olmak isteyen bazı kurum ve kuruluşlar dağıttıkları bedava tabletler ile maddi durumu olmayan ailelere destek olmakta. Peki, bedava tablet başvurusu nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde…

Bedava tablet başvuru formu! Uzaktan eğitim süreci boyunca tablet ve bilgisayar kullanımındaki artış nedeni ile maddi durumu olmayan aileler bedava tablet dağıtımına büyük ilgi göstermekte. İlk olarak Acun Ilıcalı tarafından başlatılan Haydi Şimdi bilgisayar kampanyası ile başlayan desteğe pek çok kamu kurum ve kuruluşu da arka çıktı. Peki, ücretsiz tablet başvuru nereden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Ilıcalı tarafından başlatılan bedava bilgisayarlar sonrasında belediyelerden de ücretsiz tablet dağıtımının bizzat başlatıldığı ifade edildi. Evlerinde bilgisayar ya da tablet gibi teknolojik aleti olmayan öğrenciler adına başlatılan kampanyalar gözlerden kaçmadı. Pandemi sürecinde evde eğitim görmesi gereken ama bilgisayarı olmayan çocuklar için ikinci el veya sıfır bilgisayarlar, ihtiyaç sahibi olduğu öğrencilere ulaştırılmaya devam etmekte.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bilgisayar kampanyaları için yaptığı açıklamasında, Türk milletinin bu zor günlerde her zaman kendi vatandaşı adına seferber olduğunu ve bu organizasyonun gerçekten de müthiş bir şekilde devam ederek yoğun bir talebe rağmen ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Esenler Belediyesi’de ihtiyaç sahibi öğrenciler için tablet kampanyası startını verdi. 10 bin kişiye yapılacak dağıtımlar için esenler.bel.tr resmi internet sitesi üzerinden öğrenciler başvuru da bulunabilecek. MSB de ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtılacağını duyurdu. MSB tarafından yapılan açıklamada, “Öğrencilerimize destek için biz de varız! Milli Savunma Bakanı Sn. Hulusi Akar’ın talimatıyla; Bakanlığımız bağlısı MKEK Kurumu 1.500 adet, ASFAT A.Ş. 1.500 adet olmak üzere toplam 3.000 adet tablet ile gençlerimize destek oluyoruz. #TEKNOFEST2020 #MilliTeknolojiHamlesi” ifadeleri kullanıldı.

MEB ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? Bedava tablet başvuru formu!

BAYKAR TABLET YARDIMI NASIL ALINIR?

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada fırsat eşitliğine katkı sunmak hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. Bayraktar "Fırsat eşitliğine katkı sunmak hedefiyle yola çıktık. Engeller kaldırıldığında öğrencilerimizin bizi daha güzel bir geleceğe ulaştıracağına inanıyoruz" dedi.

Kampanya kapsamında hediye edilecek tablet bilgisayarlar Milli Eğitim Bakanlığı ile koordinasyon halinde ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırılacak. Ne zaman ve nasıl dağıtılacağına dair henüz bir bilgi paylaşılmadı.

KAYSERİ'DE 10 BİN TABLET DESTEĞİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nce, uzaktan eğitim alacak ihtiyaç sahibi öğrenciler için 10 bin adet tablet desteğinde bulunacak.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelinde ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışma yürütüldüğü kaydedildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın konu ile ilgili Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Hacılar Belediye Başkanları başta olmak üzere görüşmeler yaptığının belirtildiği açıklamada, "Eğitimde fırsat eşitliğinin bütün çocuklara sağlanması gerektiği inancıyla, çocukların geleceğine katkı sunmak için Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde belediyelerimiz 10 bin adet tablet desteğinde bulunacaktır. Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde tabletler uzaktan eğitim alacak ihtiyaç sahibi yavrularımıza ulaştırılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

İZMİT BELEDİYESİNDEN İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE TABLET DESTEĞİ

Öğrencilere yönelik birçok projeye imza atan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, pandemi nedeniyle online olarak devam eden yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilere bu kez de eğitim paketi dağıtmaya hazırlanıyor. Öğrencilerin, korona virüs nedeniyle online olarak devam eden eğitimlerine katkıda bulunmak isteyen İzmit Belediyesi, 100 adet tablet bilgisayar, bin kişiye kırtasiye desteği ve 2 bin kişiye 20 GB internet paketi internet erişiminden oluşan destek paketini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracak. Bunun yanında belediyenin internet sitesi üzerinden vatandaşların kullanmadığı tablet ve diz üstü bilgisayarlar toplanarak ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

MEB ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? Bedava tablet başvuru formu! - Resim : 2

Tablet, kırtasiye malzemeleri ve internet hizmetini içeren eğitim yardımları, İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne kayıtlı, eğitim yardımı talebi olan ailelerin eğitim çağındaki çocukları için yapılacak. İzmit Belediyesi, daha önceden belediyeye başvurup Sosyal Yardım Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan detaylı araştırmalar sonrası desteğe uygun görülen vatandaşların çocuklarına verilecek.

İzmit Belediyesinin kendi bünyesinde verdiği desteğin dışında, ihtiyaç sahibi vatandaşları, hayırseverlerle buluşturduğu Kardeş Eller Projesi üzerinden de, İzmitliler birbirine destek olmaya devam edecek. Eğitim desteği ihtiyacı olan vatandaşlar, İzmit Belediyesinin hayata geçirdiği İzmit kardeş eller internet sitesine girip "Destek almak istiyorum" butonundan başvuru yapabilecek. İhtiyaç sahiplerine destek olmak isteyen hayırsever vatandaşlar da yine aynı şekilde internet adresinden "Destek vermek istiyorum" butonuna basarak, İzmit Belediyesinin kurduğu yardım köprüsü üzerinden, ihtiyaç sahiplerine katkıda bulunabilecek.

UZAKTAN EĞİTİM İÇİN 2 BİN TABLET

Korona virüs salgını ile birlikte ön plana çıkan dijital uzaktan eğitime katkı sunmak için harekete geçen Pamukkale Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrencilere 2 bin adet ücretsiz tablet dağıtacağını belirtti.

MEB ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? Bedava tablet başvuru formu! - Resim : 3

Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe sınırları içinde tespit edilen ihtiyaç sahibi çocuklara ücretsiz tablet verecek olan Pamukkale Belediyesi, bir ilke daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyor.

KADIKÖYLÜ İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE BİLGİSAYAR DESTEĞİ

Uzaktan eğitim gören Kadıköylü ihtiyaç sahibi öğrencilere bilgisayar desteği Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören Kadıköylü ihtiyaç sahibi öğrencilere bilgisayar desteği vermek için "Elini Uzat Uzakta Kalmasınlar" kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında belediyeye bağışlanan ikinci el ve sıfır bilgisayarlar, belediyenin ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiği öğrencilere ulaştırılıyor.

230 kişinin bilgisayar talebinde bulunduğu kampanyaya dijital destek vermek isteyenler, 444 55 22 no'lu telefondan Kadıköy Belediyesi Çağrı Merkezi'ni arayarak kayıt açtırabilir, Belediyeye gelebilir ya da Halkla İlişkiler Saha Birimi'ni arayabilir.

MEB ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? Bedava tablet başvuru formu! ile ilgili etiketler Bedava tablet Ücretsiz Tablet başvuru formu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.