Bebeklerin göbek kordonunda bulundu

ABD'de yapılan bir araştırma koronavirüs geçirmiş hamile kadınların ürettiği antikorun bebeğine de geçtiği tespit edildi. 88 kadının bebeklerinin göbek kordonunda yapılan incelemede 78'inde antikor belirlendi. Bu annelerin bebeklerinde de aktif virüs bulunmadığı ancak antikor belirlendiği araştırmada belirtildi.

ABD'de yapılan bir araştırmada, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanmış hamile kadınların ürettiği antikorun plasenta yoluyla bebeğe geçebildiği tespit edildi.

88 KADININ KAN ÖRNEKLERİNE BAKILDI

Science Daily sitesinin haberine göre, Weill Cornell Tıp Bilimleri Enstitüsünden bilim insanlarının yaptığı araştırmada, New York’ta Kovid-19 hastalarının yoğun olarak görüldüğü hastanelerin birinde doğum yapan 88 kadına ait kan örnekleri araştırma çerçevesinde incelemeye alındı. 

GÖBEK KORDONUNDA ANTİKOR TESPİT EDİLDİ

Araştırmada, doğan bebeklerin yüzde 78’inin göbek kordonundan alınan kan örneklerinde antikor belirlendi.

Çalışmaya katılan kadınlarda, daha önce Kovid-19 ile enfekte olduklarını gösteren antikorlara rastlandığı ve bunların yüzde 58’inin asemptomatik olduğu kaydedildi.

ANTİKOR, ANNEDEN PLASENTA YOLUYLA TRANSFER EDİLDİ

Uzmanlar, Kovid-19 testi sonucunda bebeklerde aktif virüsün bulunmadığına, antikorun anneden plasenta yoluyla transfer edildiğine dikkat çekti.

Çalışmada, Kovid-19 ile semptomatik enfeksiyonu olan annelerin, asemptomatik olanlara göre daha yüksek antikor seviyelerine sahip olduğu da vurgulandı.

Araştırmanın ayrıntıları, "Amerikan Kadın Hastalıkları ve Doğum" (American Journal of Obstetrics and Gynecology) dergisinde yayımlandı.

Bebeklerin göbek kordonunda bulundu ile ilgili etiketler Hamile Bebek antikor
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.