Bebeklere yanlışlıkla korona aşısı yapıldığı iddiasına Aile Hekimleri Federasyonu'ndan açıklama!

Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün aile hekimliklerinde 6 aylık veya 1 aylık bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığı iddiasına Aile Hekimleri Federasyonu'ndan açıklama geldi. Federasyon, "İddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Aşılar barkod okutarak, sistemle eşleşme yapılarak vatandaşlara uygulanmaktadır." dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün aile hekimliklerinde yanlışlıkla 6 aylık veya 1 aylık bebeklere korona aşısı yapıldığı iddiasını Aile Hekimleri Federasyonu yalanladı. 

Prof. Dr. Zafer Kurugöl, canlı yayında yanlışlıkla 6 aylık veya 1 aylık bebeklere Covid-19 aşısı yapıldığını, aşının onlara hiçbir yan etkisi olmadığını ve sonuçların ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacağını iddia etti.

"YANLIŞLIKLA BEBEKLERE KORONAVİRÜS AŞISI YAPILDI, HİÇBİR YAN ETKİ OLMADI" 

Prof. Dr. Kurugöl şunları ifade etti:

"Zaman zaman yanlışlıkla bazı durumlar oluyor. Mesela sağlık ocaklarında yanlışlıkla Hepatit B ve kızamık gibi başka bir aşıyla karıştırabiliyorlar. Küçük çocuklara Kovid aşısı yapıldığı oluyor. Biz böyle vakalarla da karşılaştık. Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı bu kişilerde ve son derece de iyi antikor oldu. 6 aylık veya 1 aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu. Bunları yayınlayacağız zaten. Ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacak. Küçük bebeklerde yüksek doz verseniz bile yan etkisi açısından bir sıkıntı olmuyor."

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Yanlışlıkla 6 aylık veya 1 aylık bebeklere koronavirüs aşısı yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Kurugöl'e sosyal medyada tepki yağdı.

AİLE HEKİMLERİ FEDERASYONU İDDİALARI  YALANLADI

Haber Global'in haberine göre Aile Hekimleri Federasyonu'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Aile Sağlığı Merkezlerinde "yanlışlıkla" aşı sırası gelmemiş kişilere uygulama yapıldığı iddiası gereği yansıtmamaktadır. Aşılar barkod okutarak, sistemle eşleşme yapılarak vatandaşlara uygulanmaktadır" denildi.

 

Bebeklere yanlışlıkla korona aşısı yapıldığı iddiasına Aile Hekimleri Federasyonu'ndan açıklama! ile ilgili etiketler Bebek aşı zafer kurugöl aile hekimleri federasyon

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de 5 kişiyi 'makas' atarken öldüren genç için istenen ceza belli oldu!

İzmir Menderes'te hafif ticari aracıyla makas atarak 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak'ın (19) 22,5 yıla kadar hapsi istendi.