Bebeklerde kulak ağrısı nasıl anlaşılır? Kulak ağrısı belirtileri

Bebeklerde kulak ağrısı sorunları birçok sebepten kaynaklanıyor olabilir. Bunlar arasında kulak zarı ve orta kulakta, kulak zarı yırtılmaları, orta kulak iltihabı, orta kulakta sıvı toplanması, kulak arkası havalı boşlukların iltihabı, östaki tüpü tıkanıklığı gibi rahatsızlıklardan kaynaklanıyor olabilir. Ebeveynler tarafından merak edilen bebeklerde kulak ağrısı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. Bebeklerde kulak ağrısı kaçıncı ayda başlar, nasıl anlaşılır? İşte tüm detaylar…

Hayatımızı olumsuz yönde etkileyen sağlık sorunlarından biriside kulakta meydana gelen şiddetli ağrılardır. Bu sağlık sorunu gündelik hayatımızda çok sık rastlanan bir durumdur. Özellikle çocuklarda ve bebeklerde gözlenen kulak ağrılarının en sık gözlenen nedeni orta kulak enfeksiyonları olarak bilinir. Diğer bir nedenleri ise soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklardan kaynaklı olabilir. Kulak ağrısı belirtileri, kulak ağrısı nasıl geçer? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. Bebeklerde kulak ağrısına ne iyi gelir, diş çıkarırken ateş olur mu? İşte detaylar.

BEBEKLERDE KULAK AĞRISI BELİRTİLERİ

Bebeklerde kulak bölgesinde meydana gelen ağrının belirtileri şunlardır;

  • Kulak ağrısı
  • Uyku problemi
  • Halsizlik
  • Huzursuzluk ve ağlama
  • Duyma sorunları
  • Denge kaybı
  • Yüksek ateş
  • Kulaktan akıntı gelmesi durumu kulak ağrısı belirtileri arasındadır.

 

BEBEKLERDE KULAK AĞRISI NASIL ANLAŞILIR?

Gündelik hayatımızda oldukça karşılaşmış olduğumuz sağlık sorunlarından biriside kulak ağrısı rahatsızlığıdır. Özelliklede bu durum küçük yaştaki çocuklarda ve bebeklerde daha çok karşılaşılan bir durumdur. Bir bebeğin kulak ağrısı olup olmadığını anlamak oldukça zor bir durumdur. Bebeğinizin kulağında ağrı olduğunu anlamak için hareketlerini kontrol etmelisiniz. Eğer ki bebeğiniz elini kulağına doğru götürüyor ise, kulağında akıntı varsa, kulak içinde sarı renge benzer koyu kıvamlı akıntılar birikmiş ise bu durum kulak ağrısının belirtilerdir.

BEBEKLERDE KULAK AĞRISI NASIL GEÇER?

Kulak ağrıları gündelik yaşamımızda karşılaşmak oldukça normaldir. Hemen hemen her insanda kulak ağrıları meydana gelmektedir. Özelliklede bu durum küçük yaştaki çocuklarda ve bebeklerde daha çok gözlemlenebilmektedir. Kulak ağrılarının geçmesi için doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Bunlardan en bilinen yöntem ise doğal zeytinyağı yöntemidir. Bunun için zeytinyağını bir yemek kaşığı kadar alarak ocakta ısıtın. Ardından oda sıcaklığına gelene kadar soğutun ve ağrıyan kulağınıza 3-4 damla damlatın. Bu şekilde kulak ağrınızın geçtiği gözlemlenebilir. Ayrıca bebeğinizi ilk 6 ay mutlaka emziriniz. Bu şekilde bebeğinizde kulak enfeksiyon riski oluşmamış olur.

BEBEKLERDE KULAK AĞRISI KAÇ GÜNDE GEÇER?

Yaygın bir hastalık olan kulak ağrıları genel olarak 2-3 gün içerisinde geçmektedir. Fakat bu durum bebeklerde ise bu süre bir haftaya kadar sürebilir. Eğer ki bu sürelerden birkaç gün daha geçer ise enfeksiyon ya da iltihap riski olabilmektedir. Mutlaka bir doktorunuza danışmanızda fayda var.

BEBEKLERDE KULAK AĞRISI ATEŞ YAPAR MI?

Ağrı, tıkanıklık, akıntı gibi kulak ağrıları belirtisi olmaktadır. Bu durum ayrıca küçük yaştaki çocuklarda ve bebeklerde ateşe neden olur. Bebeklerin bünyesi zayıf olduğu için ağrı gibi durumlarda vücutta ateş durumu oluşabilir.

BEBEKLERDE DİŞ ÇIKARIRKEN KULAK AĞRISI OLUR MU?

Küçük yaştaki bebekler daha yeni yeni diş çıkarma evresinde olduğu için yaşadığı ağrıdan ötürü kulaklarında ağrı hissedebilir ve kaşıyabilir. Fakat bu durum kulakta iltihap başlangıcı da olabilmektedir. Böyle bir durumda mutlaka doktora götürülmesi gerekebilir.

BEBEKLERDE KULAK AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Bebeklerde kulak ağrısı için bitkisel çözümler şunlardır;

  • Bebeklerde oluşan kulak ağrıları için en bilinen yöntem zeytinyağıdır. Bunun için bir çay kaşığı zeytinyağı, kulak ağrısına ve kulak çınlamasına iyi gelmektedir. Öncelikle zeytinyağını ocakta ısıtın. Daha sonra soğumaya bırakın. Ardından kulağa 2-3 damla damlatınız. Bu şekilde ağrının hafiflediği gözlemlenir.
  • Diğer bir yöntem ise zencefil kullanmaktır. Bunu için zencefil yağını kulağa 1-2 damla damlatınız. Bu şekilde ağrının geçtiğini gözlemlersiniz.
  • Eşsiz kokusu ve yemeklere verdiği lezzet ile bilinen nanede kulakta meydana gelen ağrıyı dindirmeye yardımcı olur. Bunun için yapmanız gereken naneyi bir cezveye koyup kaynatın. Daha sonra nanenin suyunu süzüp soğutun. Ardından 2-3 damla kulağa damlatın.

 

Bebeklerde kulak ağrısı nasıl anlaşılır? Kulak ağrısı belirtileri ile ilgili etiketler Bebek Ağrı Hastane tedavi doktor kulak kulak ağrısı bebeklerde kulak ağrısı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.