Bebeğin cinsiyeti ne zaman, kaçıncı haftada belli olur?

Anne adayları hamilelik döneminde bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur sorusunu her daim merak etmişlerdir. Bebeklerinin erkek mi yoksa kız mı odluğunu en yakın zamanda öğrenmek isteyen aileler bebeğin cinsiyetini öğrenmek için doktora giderler.

Hamilelik sürecinde olan bir anne bu evrede en çok baba gibi o da bebeğinin cinsiyetini merak eder. Hamile olduğunu anlayan anne adayı gebelik testi yaptıktan sonraki süreçte bebeğinin cinsiyetini öğrenmek için doktora gider. Ancak bunun belirlenmesi açısından bir zaman dilimi bulunmaktadır. Bazı durumlarda bebeğin cinsiyetinin belirlenmesinde hatalar oluşabilir.

Hamilelikte Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur?

Hamilelik döneminde bebeğin cinsiyetini öğrenebilmek için anne adayına ultrason muayenesi yapılır. Anne rahminde olan bebeğin cinsiyeti hamileliğin ilk oluşmaya başladığı günden itibaren aslında genetik olarak bellidir. Ancak bebeğin ultrason muayenesi ile belirlenen cinsiyeti için biraz zaman geçmesi gerekir.

Bebeğin cinsiyeti ne zaman, kaçıncı haftada belli olur?

Hamilelikte bebeğin cinsiyeti için en erken 4. aydan itibaren hamilelik döneminin 13 haftaları arasında kendisini gösterir. Ancak bu her koşulda mümkün olmayabilir. Bebeğin cinsiyeti genellikle 14. hafta ila 15. haftalar arasında netlik kazanır. Hamilelik döneminde 20. haftaya kadar gelindiğinde bebeğin cinsiyeti artık tam anlamıyla ortaya çıkar.

1 ay sonrasında gerçekleştirilen ultrason muayenesinde cinsiyet farklılık gösterebilir. Eğer bebeğin cinsiyeti erkekse çok fazla bir yanılma payı olmaz. Bazı durumlarda kordon bağı bacak arasında görülmesi halinde, kız bebekte erkek gibi görülebilir.

Bebeğin cinsiyeti ne zaman, kaçıncı haftada belli olur? ile ilgili etiketler Bebek cinsiyet Hamilelik
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.