BDDK Başkanı Akben duyurdu: Bankacılık sektörümüz gayet sağlam bir durumdadır!

BDDK Başkanı Akben; "Bankalarımız salgının başlangıcından itibaren 940 milyar lira civarında yeni kredi kullandırımı gerçekleştirmiştir. Bankacılık sektörümüz hem sermaye yeterliliği hem kur hem de aktif kalitesi bakımından gayet sağlam bir durumdadır."

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben "Bankacılık sektörümüz hem sermaye yeterliliği hem kur hem de aktif kalitesi bakımından gayet sağlam bir durumdadır." diyerek önemli açıklamalarda bulundu. 

"940 MİLYAR LİRA CİVARINDA YENİ KREDİ"

BDDK Başkanı Akben, "Bankalarımız salgının başlangıcından itibaren 940 milyar lira civarında yeni kredi kullandırımı gerçekleştirmiştir. Sektörümüz güçlü sermaye yapısını uzun zamandır devam ettirmekte, olası finansal dalgalanma ve şoklara karşı direncini korumaktadır." dedi. 

 

"DÖVİZ FAZLASINA SAHİP"

Akben ayrıca, "Bankacılık sektörü nette döviz fazlasına sahip. Vatandaşlarımızın yanıltıcı ve yorumlara itibar etmemesi önem taşımaktadır." diye konuştu.

 

BDDK Başkanı Akben duyurdu: Bankacılık sektörümüz gayet sağlam bir durumdadır! ile ilgili etiketler BDDK Banka sektör
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.