BBC'nin korkunç skandalı ortaya çıktı: Reyting uğruna iki katili 'ajan' olarak kullandı

İngiliz kamu yayıncılığı kurumu BBC'nin reyting uğruna iki katili 'ajan' olarak kullanarak yaklaşık 52 bin sterlin ödeme yaptığı ortaya çıktı. 2003 yılında işlenen korkunç bir cinayetin faili olan ve müebbet hapis cezası alan iki kişinin bir TV şovu için gizli görüntüler çektiği öğrenildi. Öte yandan BBC'nin üst düzey yöneticilerinin bu duruma onay verdiği belirtiliyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin çocuklarının gözünün önünde bir uyuşturucu satıcısına işkence ederek öldüren iki kişiye bir TV şovu için gizli görüntüler çekmesi karşılığında ödeme yaptığı ortaya çıktı.

Söz konusu kişilerin 2003 yılında işlenen ve İngiltere'de gündeme bomba gibi düşen cinayetin sanıkları ömür boyu hapis cezası aldı. Cinayet sanıklarından Christopher Guest More, yaklaşık 16 ay firar ettikten ve bu süreçte lüks bir hayat sürdükten sonra yakalanarak hapse atılmıştı.

CİNAYET SANIKLARI BBC'NİN 'GİZLİ AJANI' ÇIKTI

Korkunç cinayetin sanıkları olan iki kişi için verilen karar sonrası ortaya çıkan belgeler BBC'nin içinde bulunduğu büyük skandalı ortaya çıkardı. Cinayet sanıkları Christopher Guest More ve Jimmy Raven'ın daha önce İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yayınlanan bir program için 'ajanlık' yaptıkları belirtiliyor. Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, BBC'nin üst düzey yöneticilerinden Fiona Campbell'ın söz konusu kişilerin işlediği ağır suçları bilmesine rağmen kanal adına onları kullandığı öğrenildi.

BBC'nin korkunç skandalı ortaya çıktı: Reyting uğruna iki katili 'ajan' olarak kullandı

Öte yandan daha öne haklarında şiddet ve çocuğa cinsel istismar gibi suçlamaların da olduğu iki kişinin BBC adına çalışmasına, kanalın hukuk departmanı ve güncel haberlerden sorumlu yayın politikası başkanının da onay verdiği tespit edildi. BBC'nin kalpazanlarla ilgili bir belgesel için Raven ve Moore'a yaklaşık 52 bin sterlin ödeme yaptığı ve 2003 yılındaki korkunç cinayetin işlendiği sırada hâla onlardan danışmanlık alındığı ortaya çıktı. Öte yandan BBC, söz konusu filmi yayınladığı sırada Jimmy Raven cinayetten hapse girerken Christopher Guest More ise firardaydı.

6 KİŞİLİK UYUŞTURUCU ÇETESİNİN ÜYESİYDİLER

BBC'nin ödeme yaptığı Christopher Guest More ve Jimmy Raven 6 kişilik bir uyuşturucu çetesinin üyesiydi. 2003 yılında bir çiftlik evinde John Wilson'ı pusuya düşürerek öldüren Raven ve Moore ayrıca Wilson'a çocuğunun gözünün önünde işkence yaptı. Ömür boyu hapis cezası alan iki katil, cinayeti üyesi oldukları çetenin liderinden aldıkları emirle gerçekleştirdi. Öte yandan BBC sözcüsü, korkunç cinayetin işlendiği zamanda Raven ve Moore'un BBC için çalıştığını doğruladı.

BBC'nin korkunç skandalı ortaya çıktı: Reyting uğruna iki katili 'ajan' olarak kullandı ile ilgili etiketler BBC İngiltere katil ajan cinayet Ödeme kalpazan Christopher Guest More Jimmy Raven Fiona Campbell'
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.