BBC canlı yayınında yaşananlar ırkçılık tartışmalarını arttırdı: Programın sunucusuna tepki yağdı

İngiliz kamu yayıncılığı kuruluşu BBC'de yayınlanan bir programda yaşananlar ırkçılık tartışmalarına farklı bir boyut kazandırdı. Programın sunucusu, bir izleyiciden gelen ırkçılık sorusuna yanıtı ilk olarak beyaz olmayan tek konuğun vermesini isteyince ortalık karıştı. Öte yandan sosyal medyada programın sunucusu Fiona Bruce'a sert tepkiler geldi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yayınlanan bir tartışma programında bir izleyicinin sorusu sonrası yaşananlar ırkçılık tartışmalarını alevlendirdi.

BBC canlı yayınında yaşananlar ırkçılık tartışmalarını arttırdı: Programın sunucusuna tepki yağdı

Programın sunucusu Fiona Bruce, izleyiciden gelen ırkçılık sorusuna ilk yanıtı beyaz olmayan tek konuğun vermesini istedi. Nazir Afzal ise "Kahverengi olan ilk yanıtlayacak" diyerek tepki koydu. Sonrasında ise programın sunucusu Bruce başka bir konuğa döndükten sonra, Afzal'a "Nazir, yani sence önce sana gelmem yanlış mıydı?" dedi.

BBC canlı yayınında yaşananlar ırkçılık tartışmalarını arttırdı: Programın sunucusuna tepki yağdı - Resim : 2

Eski bir başsavcı olan Nazir Afzal ise 'Sanırım' diye yanıtladı ve izleyicileri işaret ederek soruyu yanıtlamaya devam etmeye çalıştı. Afzal'ın yanı sonrası ise programın sunucusu Bruce "Eh, yapmayalım. Ben hiç alaycı değilim. Demek istediğim, eğer böyle hissediyorsan, buna saygı duyuyorum" ifadelerini kullandı.

BBC canlı yayınında yaşananlar ırkçılık tartışmalarını arttırdı: Programın sunucusuna tepki yağdı - Resim : 3

SOSYAL MEDYADA SERT TEPKİ GÖRDÜ

BBC'de yayınlanan programda yaşananlar sosyal medyada büyük tepki çekti. İngiliz kamuoyu olayın çok çirkin olduğunu belirterek, sunucu Fiona Bruce'a sert tepki gösterdi. Irkçılık tartışmalarının yaşandığı anların içinde bulunan Nazir Afzal tartışmaların sosyal medyada büyümesi sonrası açıklama yaptı. Twitter hesabından paylaşım yapan Afzal şu ifadeleri kullandı:

"Fiona Bruce'u eleştirmiyorum. Irkçılığın sadece azınlıkların değil, herkesin görmesi gereken bir şey olduğunu belirttim. Konu çocuk ya da aile içi istismar olsaydı, sadece kurbana sormazdınız. Bu, herkesin işi"

Sosyal medyada programın sunucusu Fiona Bruce'a tepki gösterenler kadar destekleyenler de oldu. İngiliz Yeşiller Partisi'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve İngiltere'de parlamentoya seçilen ilk siyah, Asyalı ve azınlık olan Shahrar Ali, Bruce'un yaşanan tartışma uzamadan verdiği hızlı reaksiyonu övdü. Ali, "Fiona Bruce'un, Nazir Afzal'ın önce kendisine gelmesi gerektiğine dair atıl bir yorum yapmasının ardından panelistlerin sırasını değiştirmesini gerçekten beğendim. Tarzını değiştirdi ve patronluk taslamadığını söyledi" dedi.

BBC canlı yayınında yaşananlar ırkçılık tartışmalarını arttırdı: Programın sunucusuna tepki yağdı ile ilgili etiketler BBC Irkçılık Sosyal Medya proğram fiona bruce Nazir Afzal
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.