"Bazı insanları sinir ettiğim için mutluyum"

İş insanı George Soros son olarak ABD seçimlerinde Biden'a verdiği destek ile gündeme geldi. Bir lakabı da kuklacı olan Soros'un dünya genelinde toplumsal olayların finanse ettiği, beslediği ve 'Soros çocukları' olarak tabir edilen gruplarla eylemlere yön verdiği ileri sürülen Yahudi asıllı iş insanı ilk kez hakkındaki iddialarla ilgili konuştu. Soros "Bazı insanları sinir ettiğim için mutluyum" dedi.

Dünyada, birçok sosyal ve siyasi olayın planlayıcısı ve finansörü olarak bilinen, 'Soros'un çocukları' olarak adlandırılan gruplarla ülkeleri ve toplumsal olayları yönlendirdiği belirtilen George Soros'un hayatı bir belgesele konu oldu.

Soros, kendisiyle aynı adı taşıyan belgeselde, filmin yönetmeni, müzisyen Bob Dylan'ın oğlu Jesse Dylan'ın sorularını cevap verdi.

Soros böylece sürekli perde arkasında kaos tohumları eken bir kukla ustası olarak bilinmesine ilişkin söylenen iddialarla ilgili ilk suskunluğunu bozmuş oldu. 

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

'Soros'un çocukları' ifadesinin komplo teorisi olduğunu belirten milyarder iş insanı Soros, "Pek çok farklı meseleyle ilgilenmiş ve tartışmalı pozisyonlar almış olmam artık aslında aleyhime işliyor. Bazı insanları sinir ettiğim için mutluyum" diye konuştu.

Türkiye'de Gezi olayları ile 15 Temmuz Darbe girişimini planlayıp finanse ettiği de ileri sürülen 
Soros'un isminin geçtiği en yakın iddia ise son ABD seçimleri oldu. Donald Trump'ın hukuk ekibi, Soros'u 2020 ABD seçimlerini Joe Biden lehine çalmayı amaçlayan geniş çaplı bir komplonun parçası olmakla suçlayarak bu iddiayı görünür kıldı.

Söz konusu komplo iddiasında Soros'un ve birçok ismin yanı sıra hayatta olmayan Venezuela lideri Hugo Chavez ile Çinlilerin ve bir oy kullanma sistemi sağlayıcısının adı geçiyordu.

NAZİLERİN ELİNDEN KURTULDU

ABD Başkanı Trump, Soros'u, Amerika'daki olaylarda öne çıkan anarşist grup Antifa'yı, "Hayatımız İçin Yürüyüş" hareketini ve 2018'de Meksika'dan ABD'ye hareket eden Orta Amerikalı göçmenlerin konvoyunu finanse etmekle suçluyor.

1930'da Macaristan'da Yahudi bir ailede dünyaya gelen Soros, Nazi işgalinden kurtulmayı başardı. 2. Dünya Savaşının ardından Birleşik Krallık'a taşınan Soros'un Macaristan ve ABD vatandaşlıkları bulunuyor.

"Bazı insanları sinir ettiğim için mutluyum" ile ilgili etiketler George Soros Trump 15 Temmuz belgesel antıfa gezi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.