Bazı atasözlerini kim zihnimizden temizleyecek?

Mete Yarar

Mete Yarar

Zaman buldukça vatanımın farklı noktalarındaki güzellikleri görmeye çalışıyorum.

Bu hafta sonunu da serhat ilimiz Kars'ta geçirdim. Yaklaşık üç seneden beri planladığım bir seyahatti fakat hem benim programım hem de gündem müsade etmeyince bir türlü gerçekleştirememiştim.

Aslında bu sayede 'bir şekilde iyi de olmuş' dediğim gelişmelere de yerinde şahit oldum.

Öncelikle ulaştırma alanında yaşanan gelişmelerin iç turizmi nasıl canlandırdığını bir şekilde görüyorsunuz. Kars sanırım bunun en güzel örneklerinden birisi. Şehre tren, hava ve karayolu ile ulaşmak kolay hale gelmiş. Bu gelişme her şeyin önünü açmış.

Bazı atasözlerini kim zihnimizden temizleyecek?

Terörün bölgeden temizlenmesi de buralara oldukça iyi yansımış. Esnaf ve halk bunun günlük hayatlarında ne gibi fırsatlar doğurduğunu fark etmiş. Gelenlerin büyük çoğunluğu da mutlu bir şekilde geri dönüyorlar.

Bu dönüşümde ismini zikretmeden geçemeyeceğim kişiler var. Bunu da özellikle bazı atasözlerini yıkmak için yapacağım.

Şehirdeki bu değişimde iki isim bence öne çıkıyor. Bir dönem Ulaştırma Bakanlığı yapan Kars Milletvekili Ahmet Arslan doğru dokunuşlarla şehrin kaderini değiştirmiş. Ayrıca bir dönem Kars Valisi olan Rahmi Doğan da bu değişimde önemli bir rol üstlenmiş.

İster Kars Kalesi çevresine bakın, isterseniz Çıldır Gölü'ne, isterseniz Sarıkamış Kayak Tesisleri'ne, isterseniz de Ani Tarihi Kenti'ne gerekli dokunuşlar yapılmış.

Bazı atasözlerini kim zihnimizden temizleyecek? - Resim : 2

Devlet dokunulmamış yerlere öncü görevini yaparak gerekli tesisleri açmış. Onlar da hayat kurtaran tesisler olmuş. Ama her zaman olduğu gibi bundan rahatsız olanlar da ortaya hemen çıkmış.

Doğu ve Güneydoğu'nun değişimine hep engel olmaya çalışan terör örgütü de en güçlü olduğu propaganda faaliyeti ile yapılanları karalamaya başlamış.

Terör örgütünün hedefe koyduğu bütün valiler değişime ön ayak olan kişiler. Tunceli, Diyarbakır, Mardin, Van, Kars, Batman... Ve bir çok ilde başarılı olan bürokratlar hedefteler. Maalesef bazılarımız da bu tuzağa düşüp araştırma yapmadan çalışan valileri hedefe koyuyorlar.

Öne çıkmaktan ve vatana hizmet etmekten çekinmeyen bu kişiler hizmetin bedelini iftira kampanyaları ile ödüyorlar!

Neyse ki siyasi otorite bu çalışmaların farkın da ve başarılarını ödüllendiriyor. Böylece “Vatana hizmet etmenin bir bedeli olur“ sözünü de tarihe gömmüş oluyorlar.

Bazı atasözlerini kim zihnimizden temizleyecek? - Resim : 3

Kars’ın turizmde kat edeceği daha çok yol var... İnşallah bu yolda doğru insanların fikirlerini dinlerler ve kazandıkları paranın bir kısmını da yatırıma ayırırlar. Eğer öyle yaparlarsa kalıcı olurlar, yoksa diğer hata yapanların arasına katılırlar.

Turizm rekabeti olan bir hizmettir. Kim iyi yaparsa öne çıkar. Yolunuz açık olsun dualarımız hep sizinle olacak.

Kars'tan güzel duygular ile ayrılıyorum. Bunda hem güzel insan Baha Erdoğdu kardeşimin, hem de Kars'ın değişimini görmek etkili oldu.

Herkese inat büyüyeceğiz, kardeş olacağız, çalışanlara sahip çıkacağız, "kaderiniz bu" denilen şeyleri yıkıp geçeceğiz, terörün başını ezip geçeceğiz.

Alparslan’ın Anadolu’ya ilk girdiği yerden vatanı tekrar ihya etmeye başlayacağız.

Emeği geçen başta Karslılar olmak üzere herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Her ilin başarı öyküsü birleşince Türkiye olacak.

Bazı atasözlerini kim zihnimizden temizleyecek? - Resim : 4

En zayıf halka kadar güçlü olduğumuzu unutmayacağız. Çalışanlar sayesinde “Devlet malı deniz yemeyen domuz“, “Çalışmazsan hata da yapmazsın“, “Suya da sabuna da dokunma arkada kal uzun yaşarsın“ gibi kimin söylediği belli olmayan sözleri de hafızamızdan sileceğiz!

Bunu yapanların adlarını da hem tarihe hem de görev yaptıkları yerlere yazacağız.

Gözü kara vatan sevdalılarına buradan selam olsun!

Bazı atasözlerini kim zihnimizden temizleyecek? - Resim : 5

 

Diğer Yazıları