Bayramda yalnızlar ne yapmalı? Bayramı yalnız geçireceklere neler tavsiye edilir?

Bayramda yalnızlar ne yapmalı sorusu yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlar tarafından araştırılıyor. On bir ayın sultanı Ramazan bitiyor ve yarın bayram. Bayramı evde yalnız geçirecekler evde neler yapmalı sorusunu merak ediyor. Peki bayramda yalnızlar ne yapmalı? Bayramı yalnız geçireceklere neler tavsiye edilir? Detaylar haberimizde...

Bayramda yalnızlar ne yapmalı sorusu vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Koronavirüs salgını nedeniyele arefe günü ve bayram boyunca 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu süreyi evde yalnız geçirecek vatandaşlar evde neler yapmalı merak ediyor. Peki bayramda yalnızlar evde ne yapmalı, bayramı evde yalnız geçireceklere neler tavsiye edilir? İşte yanıtı...


BAYRAMDA YALNIZLAR EVDE NE YAPMALI?


4 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanacağı bayram günlerinde neler yapılmalı sorusuna Uzman Klinik Psikolog Kübra Bozkurt yanıtladı.


TELEFON AÇIN

Gelenek göreneklerimizi bu bayramda yine yerine getirebiliriz. Yakınlarımızı yakından göremesek bile teknolojiden faydalanabiliriz. Telefonla, hatta mümkünse görüntülü konuşma ile yakınlarımızla konuşabiliriz.

Bu, hissettiğimiz özlemi tamamen dindirmese de kendimizi yalnız hissetmekten bizi koruyacaktır. Evde yalınız olan büyüklerimizle iletişimi koparmamak, her gün telefonla konuşmak, gün içinde yapılan planlar hakkında konuşmak, durumu normalleştirme açısından faydalı olacaktır.

BAYRAMI EVDE YALNIZ GEÇİRENLERE NELER TAVSİYE EDİLİR?

ERKEN KALKIP DUA EDİN

Alınan tedbirler kapsamında camiler kapatıldığı için bayram namazı kılınamayacak ama aynı manevi duyguyu hissetmek isteyen kişiler, evde erken kalkıp, o vakti dua ederek geçirebilirler.

EVİNİZDE SES OLSUN


Yemek saatleri dışında ailenin bir arada vakit geçirirken eğlenmesi için çeşitli aktiviteler bulunmalı ve programa dahil edilmeli. Evde yalnız yaşayan büyüklerimiz ve gençlerimiz de böyle bir program oluşturup günü keyifli geçirebilirler.

Yalnızlıktan ve sessizlikten bunalan insanlar daima bir ses duyma arayışındadır. Buna bir çözüm kısık seste televizyonu açmak, radyoyu açmak, bilgisayardan veya telefondan müzik açmak olabilir. Evde herhangi bir gürültü duymak kişinin yalnızlık düşüncesinin ağırlığını hafifletecektir.

Arefe günü ve bayram mesajları: Ramazan bayramınız kutlu olsun ...

BALKONUNUZ VARSA

Bir diğer uygulanması gereken davranış ise evdeki imkanları değerlendirmektir. Bazı çay saatlerinizi balkonda yapabilirisiniz. Balkonunuz yoksa bile tüm camlarınızı açın, temiz hava girsin içeri, temiz havanın eşliğinde için kahvenizi, çayınızı.

Kaynak: Sözcü

Bayramda yalnızlar ne yapmalı? Bayramı yalnız geçireceklere neler tavsiye edilir? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı bayram
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.