Bayram'da sokağa çıkma yasağı var mı? Arife günü de sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Bayram'da sokağa çıkma yasağı var mı? Çin'den dünyaya yayılan ve ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgınından dolayı alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Ülkemizde sokağa çıkma yasağı hafta sonları oluyor. son olarak 1-23 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı olacak. Erdoğan, Ramazan bayramına kadar hafta sonları sokağa çıkmak yasak dedi. Peki arife günü sokağa çıkma yasağı olacak mı? Detaylar haberimizde...

Bayram'da sokağa çıkma yasağı var mı? Ramazan'ın gelmesiyle birlikte sokağa çıkma yasağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Haftasonları uygulanan sokağa çıkma yasağı son olarak 1-2-3 mayıs tarihlerinde uygulanacak. Ramazan bayramına kadar her hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada virgüs salgınının etkilerini azaltmak ve vaka sayısındaki düşüşü sürdürmek adına Ramazan Bayramı'na kadar her hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacağını söyledi. Peki Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Arife günü de sokak kısıtlaması olacak mı? Detaylar haberimzide...

RAMAZAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMAK YASAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgını kontrol altında tutabilmek ve vaka sayısını düşürmek adına Ramazan Bayramı'na kadar her hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacağını belirtti. Vatandaşlar ise Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı bunu merak ediyor. Arife gününün Cuma gününe gelmesi dolayısıyla hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı arife günü de mi olacak?


RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜNLER?

23 Mayıs Cumartesi Arife günü. 24-25-26 Mayıs ise Ramazan Bayramı. Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusunu arayan vatandaşlar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını ilgiyle takip etti.


BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramına kadar her hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacağını söylerek Ramazan Bayramında da sokağa çıkma yasağını uygulayacaklarını söyledi.

Ramazan Bayramı 2020 ne zaman? Ramazan Bayramı hangi güne denk ...

Ramazan ayının önemi ve faziletleri

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:

"Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar"

Kurban bayramı ne zaman: Kurban ibadetinin yerine getirildiği Kurban Bayramı Hicri takvimde Zilhicce ayının 10'unda kutlanıyor. 2020 miladi takvime göre 31 Temmuz cuma günü başlıyor.

*30 Temmuz perşembe Kurban Bayramı Arifesi

*31 Temmuz cuma Kurban Bayramı 1.gün

*1 Ağustos cumartesi Kurban Bayramı 2.gün

*2 Ağustos pazar Kurban Bayramı 3.gün

*3 Ağustos pazartesi Kurban Bayramı 4.gün

3 Aylar'ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur'an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur'an-ı Kerim'in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam'ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

 

Bayram'da sokağa çıkma yasağı var mı? Arife günü de sokağa çıkma yasağı olacak mı? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı Ramazan bayram bayramda sokağa çıkma yasağı sokağa çıkma yasağı arife günü hafta sonu sokak kısıtlaması
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.