Bayramda seyahat yasağı kaldırılacak mı? Bayramda yollar açık olacak mı?

Bayramda seyahat yasağı kaldırılacak mı? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan COVID-19 virüsü dünya genelinde çoğu ülkede ölümlere sebep oldu. Virüsün Türkiye'de de görülmesi ile 3.952 kişi hayatını kaybetti. Sağlık önlemleri kapsamında şehirler arası seferler iptal edilmişti. Vatandaşlar şehirler arası yolların bayramda açılıp açılmayacağını merakla arama motorlarından araştırmaya başladı. Peki, Bayramda seyahat yasağı kaldırılacak mı? Bayramda yollar açık olacak mı? Detaylar haberimizde...

Bayramda seyahat yasağı kaldırılacak mı? Koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altın alması ile birçok kişi hayatını kaybetti. Virüsün Türkiye'de de görülmesi sağlık önlemlerinin arttırılmasına neden oldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirler arası uçak ve otobüs seferleri yasaklanmıştı. Birçok kişi seyahat yasağının Ramazan Bayramı'nda sona erip ermeyeceğini merakla araştırmaktadır. Peki, Bayramda seyahat yasağı kaldırılacak mı? Bayramda yollar açık olacak mı? Bayramda yollar açık mı? Detaylar haberimizde...

Düzce Otoyol gişeleri için yeni tarih verildi - Son Haberler ...

BAYRAMDA SEYAHAT YASAĞI KALDIRILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seyahat yasağı ile ilgili açıklamada bulunarak 9 ilde seyahat yasağının kaldırıldığını duyurmuştu. Erdoğan açıklamasında, "Geçtiğimiz hafta 7 ilimizdeki şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sonlandırmıştık. Bu haftada yaptığımız değerlendirmede 9 şehirimiz için daha şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Bunlar; Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Tekirdağ illerimizdir." dedi.

Cumhurbaşkanı'nın açıklaması sonrası İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı. Genelgeye göre, Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon illerinde şehir seyahat kısıtlamaları 11.05.2020 Pazartesi günü saat 24.00’dan itibaren kaldırıldı.

Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde ise şehir giriş-çıkış kısıtlaması uygulamasına devam edilecek.

Kısıtlamanın kaldırıldığı 16 il haricindeki 15 ilde giriş çıkış kısıtlaması 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00'e kadar uzatıldı. Bu tarihte yeniden bir kısıtlama kararı alınıp alınmayacağı henüz bilinmiyor.

 

Bayramda seyahat yasağı kaldırılacak mı? Bayramda yollar açık olacak mı? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı Koronavirüs Korona bayram uçak bayramda yollar açık mı bayramda seyahat yasağı kalkar mı sefer izin yol şahsi araç şehirler arası yolculuk
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti. DEM Parti yöneticilerinin Diyarbakır Sur'daki mazbata töreni sırasında hakaret içeren sözleriyle ilgili müfettiş görevlendirildi.