Bayramda Mezarlık Ziyareti olacak mı? mezarlıklar açık mı? Hangi şehirlerde Mezarlık Ziyareti yasaklandı?

Arefe ve bayramda mezarlıklar açık olacak mı sorusu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Ramazan Bayramı'nda ve 23 mayıs arefe gününde yakınlarını kaybeden vatandaşlar mezarlık ziyareti yaparak sevdiklerine bir fatiha göndermek istiyor. Korona nedeniyle kapatılan mezarlık ziyaretlerine dair resmi bir açıklama yok. Peki arefe ve bayramda mezarlık ziyareti olacak mı, mezarlıklar açık mı? Hangi şehirlerde mezarlık ziyareti yapmak yasaklandı? Detaylar haberimizde...

Mezarlıklar açık mı sorusu yakınlarını kaybeden vatandaşlar tarafından arama motorlarında en çok aratılan soru oldu. Sevdiklerine en azından bir fatiha göndermek isteyen, mezarlıkları ziyaret etmek isteyenler korona nedeniyle alınan mezarlık ziyareti yasaklarını merak ediyor. Peki 23 mayıs arefe günü ve bayramda mezarlıklar açık olacak mı, hangi şehirlerde mezarlık ziyareti yapmak yasaklandı? İşte yanıtı...


BAYRAMDA MEZARLIK ZİYARETİ YAPMAK YASAK MI?

Ramazan Bayramı arefesi ve Bayram günlerinde mezarlık ziyareti yapmak birçok ilde yasaklandı. Tüm vatandaşların sosyal mesafe ihlalinin önüne geçilmesi adına mezarlık ziyaretleri ertelendi.


HANGİ ŞEHİRLERDE MEZARLIK ZİYARETİ YAPMAK YASAKLANDI?

Arefe günü ve Bayram günlerinde mezarlık ziyareti yasağı gelen iller bir bir belli oluyor. Adıyaman, Şanlıurfa ve Siirt'te bayramda mezarlık ziyareti yapmak İl Hıfzısıhha Kurulları tarafından alınan kararla yasaklandı.

Şanlıurfa'da yasağı duyan mezarlığa koştu


Şanlıurfa'da yasağı duyan mezarlığa koştu

Türkiye’de bazı illerde korona virüsü nedeniyle Kadir Gecesi ve bayramda mezarlık ziyaretlerinin İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yasaklandığının açıklanmasının ardından Şanlıurfa’da vatandaşlar mezarlıklara akın etti.

MEZARLIKLARA AKIN ETTİLER

Diğer illerde alınan kararlar üzerine Şanlıurfa’da da bu yönde karar alınabileceğini düşünen vatandaşlar mezarlıklara akın etti. Ölen yakınlarının mezarlarını ziyaret eden vatandaşlar, dua edip Kuranı Kerim okudu.

'YASAĞI DUYDUK GELDİK'

Yakınlarının mezarını ziyaret etmek için gelen vatandaşlardan Abdülaziz Beyaz, “Kadir Gecesi ve bayramda mezarlık ziyaretlerinin yasaklanacağı kararını duyduk. Onun için erkenden geldik. Burada yakınlarımızın mezarı başında Fatihalar okuduk, dua ettik. Vatandaşlar da yoğunluk yaşanmasın diye erkenden gelsinler. Malum hastalık var ne olur ne olmaz vatandaşlarımız önceden gelip ziyaretlerini yapsınlar” ifadelerini kulandı.

Yasağı duyan vatandaşların sıcak havaya ve Ramazan ayına rağmen mezarlıklara geldiği görüldü.

ADIYAMAN'DA DA KADİR GECESİ VE RAMAZAN BAYRAMI'NDA MEZARLIK ZİYARETİ YASAK

Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nda mezarlık ziyareti yasak

Adıyaman'da kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı nedeniyle mezarlıklara yapılan ziyaret korona virüs nedeniyle yasaklandı.

Adıyaman’da kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı nedeniyle mezarlıklara yapılan ziyaret korona virüs nedeniyle yasaklandı.
Adıyaman İl Hıfzıssıhha Kurulu, korona virüs (Covid19) tedbirleri kapsamında mezarlık ziyaretini yasakladı. Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı süresince mezarlıklar ziyaret edilemeyecek. Mezarlık girişine yasak ile ilgili afiş asılırken, zabıta ekipleri mezarlık girişinde bekliyor.
Kurul kararında, “İlimiz genelinde korona virüs salgınının yayılmasını kontrol altına almak amacıyla Kadir Gecesi (19 Mayıs 2020) günü, Ramazan Bayramı Arifesi (23 Mayıs 2020) günü ve Bayram (242526 Mayıs 2020) günlerinde tüm vatandaşlarımızın sosyal mesafe ihlalinin önüne geçilmesi için mezarlık ziyaretlerinin ertelenmesine oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.
Alınan bu kararı mezarlıkta duyan Abdullah Töken isimli vatandaş kararı olumlu karşılayarak, salgının yayılmaması için bu kurallara uyulması gerektiğini dile getirdi.
Yeni Mezarlık Cami İmamı Tahir Durmuş ise mezarlığı ziyaret edecek kişilerin evlerinde dua etmelerini isteyerek, “Korona virüsten dolayı hiç kimsenin buraya gelmemesi gerekiyor. Çünkü cenazelerin çoğu mezarlığa hastaneden geliyor. Yakınları hastane ortamından geliyor. Sosyal mesafenin korunması ve evde kalınması çok önemlidir. Vatandaşlarımız evde de dua etseler, vefat eden yakınlarına evde Kur’an okusalar daha faydalı olurlar. Buraya gelmelerine gerek yok. İlla ki mezarlıkta dua etmek gerekmiyor. Bu bir gelenektir zaten. Evde dua edildiği zaman Rabbim oradan da kabul eder” ifadelerini kullandı.

Mezarlık

Siirt'te mezarlık ziyareti ve toplu bayramlaşma yasaklandı

Siirt'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı arifesi ve bayramda mezarlık ziyaretleri ile toplu bayramlaşma yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Kovid-19'un yayılmasını önlemek amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulunca birtakım kararlar alındığı belirtildi. Ramazan Bayramı'nda il genelinde toplu bayramlaşmalar ile arife ve bayram sabahı il ve ilçelerdeki mezarlık ziyaretlerinin yasaklanmasına karar verildiği aktarılan açıklamada, ayrıca kuaförlere gelen müşteri bilgilerinin kayıt altına alınacağı da belirtildi.

Açıklama şu şekilde:

"Covid-19 ile mücadele kapsamında salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşlarımızı korumak amacıyla, Ramazan Bayramı Arifesi ve Bayram Sabahı İl ve İlçelerde bulunan mezarlık ziyaretlerinin yasaklanmasına,Covid-19 ile mücadele kapsamında salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşlarımızı korumak amacıyla, Ramazan Bayramında İl, İlçe ve Köylerde Vatandaşlar tarafından toplu bayramlaşmaların yapılmamasına,İl ve İlçelerde bulunan berber, güzellik salonu/merkezi ve kuaförlere gelen müşterilerin bilgilerinin (isim soyisim, telefon numarası, geldiği tarih ve saat) kayıt altına alınmasına, İl ve İlçe Belediyeleri ekipleri tarafından berber, güzellik salonu/merkezi ve kuaförlerin denetimlerinin belirli periyotlarla yapılması, kurallara uymayan işletmeler ve kişiler hakkında idari ceza işlemlerinin yapılmasına,

Coronavirüs (Covid -19) salgınından tüm vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla il merkezinde ikamet eden (M. Y.) adlı kişinin izolasyon kurallarına uymaması nedeni ile ikameti ve işletmesinin de 15.05.2020 tarihinden itibaren 14 gün süreyle karantina altına alınmasına,

Pandeminin yarattığı kaygıyla birlikte sınav stresi artan öğrencilerin öğretmenleriyle, sınıfta ders çalışmaları amacıyla; İl ve İlçelerimizde bulunan okullarda okuyan, Liselere Giriş Sınavı'na (LGS) girecek 8'inci sınıf öğrencileri ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek 12'nci sınıf öğrencilerinin, idarelerin sosyal mesafe koşullarını sağlamak kaydı ile 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren istekli öğrencilerin Velilerinin onayı ile okullarında eğitime başlamasına,

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrencilerin, 18 Mayıs -26 Haziran 2020 tarihleri arasında açık bulundurulacak olan İlimiz ve İlçelerimizin nüfus müdürlüklerine T.C. Kimlik Kartı Başvurusu ile sınırlı olmak üzere, sınava başvurulduğunu gösterir belgeyi ibraz etmek koşuluyla Vasisinin eşliğinde 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmalarına KARAR verilmiştir."

Bayramda Mezarlık Ziyareti olacak mı? mezarlıklar açık mı? Hangi şehirlerde Mezarlık Ziyareti yasaklandı? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı Mezarlık bayram ziyret arefe günü yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.