Bayramda hava nasıl olacak? 2018 Kurban Bayramı hava durumu

10 günlük Kurban Bayramı tatilinin büyük çoğunluğunu dışarıda geçirecek olan vatandaşlar, tatil süresince herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için bayramda hava nasıl olacak sorgusunu gerçekleştiriyor. Peki, birçok kişinin merak ettiği Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak? İşte, meteoroloji kaynaklı bazı bilgiler...

2018 Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte merak edilenlerde artıyor.                              Kurban ,Bayramı hakkında merak edilen detaylar arasında bayramda hava durumunun nasıl olacağı. Bayramda hava nasıl olacak sorusuna cevap arayan yüz binlerce vatandaş, dini vecibelerin yerine getirileceği bu günlerde hava durumunun nasıl seyredeceğini sorgulamaya başladı. Peki, Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Bayramda hava nasıl olacak? 2018 Kurban Bayramı hava durumu

Bayramda hava nasıl olacak sorusuna cevap arayan yüz binlerce vatandaş, dini vecibelerin yerine getirileceği bu günlerde hava durumunun nasıl seyredeceğini sorgulamaya başladı. 10 günlük Kurban Bayramı tatilinin büyük çoğunluğunu dışarıda geçirecek olan vatandaşlar, tatil süresince herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için bayramda hava nasıl olacak sorgusunu gerçekleştiriyor. Peki, birçok kişinin merak ettiği Kurban bayramında hava durumu nasıl olacak? İşte, meteoroloji kaynaklı bazı bilgiler

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Meteorolojiden alınan bilgilere göre bayramın ilk günlerinde hava sıcaklığının yurdun doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği beklenmektedir. Bayramın ilk günlerinde yağışın yurt genelinde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülmektedir.

Bayramın son gününde ise hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor. Yağışın da bayramın ilk günlerinde olduğu gibi mevsim normallerinde seyredeceği öngörülüyor.

METEOROLOJİ

Meteorolojide saatlik yer gözlemi (SİNOPTİK) ve iklimsel gözlem (KLİMATOLOJİK) olmak üzere iki çeşit yer gözlemi yapılmaktadır. Sinoptik gözlemler hava tahmininde kullanılan gözlemlerdir.

Sinoptik Gözlemler; bütün dünyada meteoroloji istasyonlarında GMT saatine göre aynı anda yapılır. Bu saate göre, İngiltere'deki Grinwich'ten geçen boylam derecesi başlangıç kabul edilir ve bu başlangıç boylamında 12.00 GMT'de yapılan bir sinoptik rasat mahalli olarak Türkiye'de öğleden sonra 15.00'de, Hindistan'da akşam 18.00'de, Avustralya'da gece 22.00'de ve Orta Amerika'da ise sabah 05.00'de yapılır. Bu gözlemlerin hepsi de 12.00 GMT gözlemi olarak isimlendirilir.

Sinoptik gözlemler; GMT saati ile her saat ve üçer saatlik aralıklarla yapılır. 00.00, 06.00, 12,00, 18.00 GMT'de yapılan gözlemler Ana Sinoptik; 03.00, 09.00, 15.00, 21.00 GMT'de yapılan gözlemler de Ara Sinoptik Gözlem olarak isimlendirilir. Havaalanlarında bulunan istasyonlarda ayrıca Havacılıkla ilgili METAR ve AERO gözlemleri de yapılmaktadır.

Yer gözlemlerinde;

Rüzgar; yönü, hızı ve hamlesi
Hava sıcaklığı
İşba sıcaklığı, ıslak termometre sıcaklığı, nispi nem ve su buharı basıncı,
Toprak üstü minimum sıcaklığı
Hava basıncı; aktüel basınç, deniz seviyesine indirgenmiş basınç ve tandans durumu ile miktarı.
Hava hadiseleri; halihazır ve geçmiş hava
Yatay görüş uzaklığı
Bulutluluk; kapalılık miktarları, cinsleri ve taban yükseklikleri
Yerin hali, toplam ve taze kar kalınlığı
Günlük buharlaşma, güneşlenme ve radyasyon miktarları
Yağış miktarı ve günlük toplam yağış miktarı
Deniz; su sıcaklığı, Denizin hali ve denize doğru görüş uzaklığı
Ölçülen bu değerler kodlanarak milli meteoroloji merkezlerine buradan da uluslararası toplama merkezlerine gönderilir. Uluslararası merkezde toplanan bilgiler tekrar bütün ülkelere dağıtılır.

Yer gözlem istasyonlarında ölçülen meteorolojik olaylar ve elemanlar gemilerde yapılan gözlemlerde de ölçülür. Tek fark gemilerin hareketli olmalarıdır. Ölçülen değerler geminin bulunduğu yerin enlem ve boylamı ile birlikte bildirilir.

Atmosferin üst tabakaları için gözlem yapan istasyonlarda radyo vericili gözlem aleti, hidrojen veya benzeri hafiflikte gazla doldurulmuş bir balona bağlanarak atmosfere bırakılır. Bu balonlarla 30-40 km yüksekliğe kadar çıkabilen ölçüm cihazı; Belirli basınç seviyelerinin yüksekliğini, Bu seviyelerdeki sıcaklık ve nemi, Rüzgar yön ve şiddetini; Ölçerek radyo sinyalleri ile yer istasyonuna gönderir. Bu işlem 00:00 ve 12:00 UTC’de olmak üzere günde iki kez tekrarlanır. Yurt genelinde 8 yerde (Ankara, Adana, Samsun, İstanbul, İzmir, Isparta, Diyarbakır, Erzurum) günde iki defa olmak üzere GPS teknolojisi destekli Yüksek Atmosfer Gözlemleri yapılmaktadır.

Bayramda hava nasıl olacak? 2018 Kurban Bayramı hava durumu ile ilgili etiketler 2018 Kurban Bayramı hava durumu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.