Bayram tatilini fırsata dönüştürdüler: Kilosu 500 TL

Denizli’nin Çameli ilçesinde yaşayan vatandaşlar Ramazan Bayramı tatilini fırsata dönüştürerek, kilosu 500 TL’ye satılan kuzugöbeği mantarını toplamaya başladı.

Nisan ayı sonlarından Mayıs ayının sonuna kadar Çameli’nde bol miktarda toplanan kuzugöbeği mantarı, bölge halkının hem ekonomisine katkı hem de sofralarına katkı sağlamaya devam ediyor.

 

Hafta sonlarının yanı sıra Ramazan Bayramı tatilini de fırsata çevirenler, kuzugöneğinin bolca bulunduğu Elmalı, Karabayır, Kirazlıyayla ve Sarıkavak mahallerindeki dağlık ve ormanlık alanlara akın etti. Topladığı kuzugöbeğini kilosu 500 TL’ye kadar gelen tüccarlara satan vatandaşlar, aile bütçesine ekonomik yönden de büyük katkı sağlıyor. Aynı zamanda büyük bir besin deposu olan kuzugöbeği, alışılmışın dışında bir tat olarak ayrı bir lezzet sunuyor.

Bayram tatilini fırsata dönüştürdüler: Kilosu 500 TL

Kuzugöbeğini bulup dolmasının yapan Nermin Uysal, “Kuzugöbeği mantarını hep soğanla kavurup yumurtalarsınız, bu kez bir değişiklik yapın ve ziyafete dönüştürün. Denemenizi tavsiye ederim. Hele içini fazla yapıp pilav üzerinde sunumu daha güzel olur” dedi.

İHA

 

Bayram tatilini fırsata dönüştürdüler: Kilosu 500 TL ile ilgili etiketler kuzugöbeği mantarı
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.