AK Parti'nin yeni İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe / ÖZEL KULİS

SUPERHABER ÖZEL KULİS / AK Parti İstanbul teşkilatında kan değişimi başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün, AK Parti'nin İstanbul'daki en önemli ismi konumundaki Tevfik Göksu ile basına kapalı bir görüşme yapması, "İstanbul'a yeni bir başkan mı aranıyor" sorusunu da beraberinde getirdi. Kısa süre sonra mevcut il başkanı Bayram Şenocak kongrede aday olmayacağını duyurdu. O koltuk için öne çıkan isim ise Maarif Vakfı Başkan Vekili Osman Nuri Kabaktepe oldu.

Koronavirüs salgını gölgesinde gerçekleştirilen AK Parti 7’nci Olağan Kongre sürecinde Karadeniz etabı geçtiğimiz hafta tamamlandı.

Ankara ve İzmir İl kongrelerinin ardından, 24 Şubat tarihinde İstanbul İl Kongresi’nin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Son olarak da mart ayında AK Parti büyük kongresi toplanacak ve kongre süreci tamamlanacak.

ERDOĞAN İSTANBUL'DA YOĞUN TEMASLARDA BULUNDU

Kongre mesaisini ara vermeden sürdüren ve geçtiğimiz haftayı Karadeniz'de katıldığı kongreler ile kapatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu hafta sonu çalışmalarına İstanbul'da devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 92 yaşında hayatını kaybeden Türkiye'nin önde gelen hadis, tefsir ve fıkıh alimlerinden M. Emin Saraç'ın için Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı, cenaze namazının ardından camiden ayrılarak Esenler Belediyesi'ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Erdoğan'ı, Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ve diğer ilgililer karşıladı.

ZİYARET BASINA KAPALI GERÇEKLEŞTİ

Esenler Belediyesi'ndeki görüşmenin basına kapalı gerçekleşmesi dikkat çekerken, kulislere bu zirveyle ilgili önemli bazı bilgiler yansıdı.

Bir süredir AK Parti teşkilatında konuşulan konuların başlıcalarından olan AK Parti İstanbul il yönetiminin göreve devam edip etmeyeceği konusunda fikir alışverişinde bulunulduğu iddiası büyük yankı uyandırdı.

İSTANBUL'A YENİ "BAŞKAN" 

İl başkanı Bayram Şenocak'ın İstanbul seçimlerinin kaybedilmesinin ardından büyük baskı altında olduğu ve teşkilatta görevden alınması yönünde kanaat bildiren kimi partililerin bulunduğu uzun süredir biliniyor.

Erdoğan'ın İstanbul'da yaptığı her toplantı da bu çerçevede, "Yeni bir başkan mı aranıyor?" sorusunu beraberinde getirdi.

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre, Esenler Belediyesi'nde gerçekleşen son görüşmede bu anlamda önemli gelişmeler yaşandı.

23 Haziran seçimlerinin kaybedilmesinin ardından ismi üzerinde tartışmalar yaşanan mevcut AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak'ın 24 Şubat'ta topalanacak olan İstanbul İl Kongresi’nde yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul'da en önemli ismi konumundaki Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'ya konuya ilişkin görüşlerini sordu.

Ayrıca toplantıya katılan AK Parti'li bazı belediye başkanlarına da Bayram Şenocak ismi ile ilgili düşünceleri soruldu ve istişarelerde bulunularak fikirleri alındı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göreve getirilebilecek 10 ismin önerildiği ancak bu isimlerin şu an için müzakere edildiği bilgisine ulaşıldı.

ŞENOCAK ADAY OLMAYACAK

Bu gelişmelerin ardından akşam saatlerinde, Bayram Şenocak, "AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongremizde aday olmayacağımı, görevimi başka bir dava arkadaşıma devredeceğimi tüm kamuoyuna duyururum." açıklaması ile görevinden ayrılacağını doğruladı.

ÖNE ÇIKAN İSİM: KABAKTEPE

Diğer yandan, Bayram Şenocak'ın kongrede aday olmaması ile birlikte, yerine göreve geleceği konuşulan adaylar arasında sivrilen bir isim var...

O isim Türkiye Maarif Vakfı Başkan Vekili Osman Nuri Kabaktepe!

Kabaktepe'nin, Bayram Şenocak'ın koltuğuna oturabilecek en güçlü isim olduğu belirtiliyor. Hatta, AK Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre, Kabaktepe'nin kongrede il başkanlığına getirileceği kesin görünüyor ve kendisine görevin tebliğ edildiğine yönelik bilgiler var. 

Ancak bu konuda son sözü her zaman olduğu yine gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek.

AK Parti'nin yeni İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe  / ÖZEL KULİS

OSMAN NURİ KABAKTEPE KİMDİR?

İş insanı Osman Nuri Kabaktepe, 1 Aralık 1970’te Ordu’nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi. Fatsa İmam Hatip Lisesindeki eğitiminin ardından Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 
An'a Düşen Notlar ismiyle kaleme aldığı kitabı 2014'te yayımlandı. 2016 yılında Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliğine seçildi. Osman Nuri Kabatepe, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

AK Parti'nin yeni İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe / ÖZEL KULİS ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Bayram Şenocak Tevfik Göksu AK Parti İstanbul seçim il kongresi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.