Bayram namazı kılınacak mı 2020? Bayramda camiler açılacak mı?

Bayram namazı kılınacak mı 2020? Koronavirüs salgını nedeniyle camiler ibadete kapatılmıştı. Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, bayram namazı nasıl kılınacak? Sorusunun detayları araştırılmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak açıklama merakla bekleniyor. İşte Bayram namazı kılınacak mı 2020? Bayramda camiler açılacak mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

Bayram namazı kılınacak mı 2020? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak açıklama merakla bekleniyor. Koronavirüs salgını nedeniyle camiler ibadete kapatılmıştı. Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, bayram namazı nasıl kılınacak? Sorusunun detayları araştırılmaya başlandı. İşte Bayram namazı kılınacak mı 2020? Bayramda camiler açılacak mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs pandemisi sebebiyle alınan tedbirlerden bir kısmı esnetilmeye başlanmışken ve ramazan ayında olduğumuz şu günlerde bayram namazı konusunda vatandaşların akıllarına camilerin açılıp açılmayacağı sorusu geldi.

Bilindiği üzere 11 Mayıs 2020 tarihi itibariyle alışveriş merkezleri(AVM), berberler, kuaförler ve güzellik salonlarında tedbirler kapsamında bir açılış, esneme gerçekleştirildi ve bu iş yerleri açıldı.

Bazı yaş gruplarına konulan yasaklar ise belirli gün ve saatler için esnetildi. 65 yaş üzeri vatandaşlar dışarı çıkma fırsatı buldu. Aynı fırsat 20 yaşın altındaki vatandaşlar için de geçerli oldu.

Hal böyle olunca alınan tedbirlerin yumuşatılması dolayısıyla normalleşme adımlarının atılmaya başladığı anlamı çıktı.

Ramazan Bayramında, bayram namazı için camiler açık olacak mı?

Bu durumda bayram namazına sayılı günler kala vatandaşlar da camilerin açılmasını istedi. Konuyla alakalı açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerin açılmasının şu an için gündemde olmadığını açıkladı.

AVM, Berber, Kuaför ve Güzellik salonları açılırken camilerin açılmamasına veya açılma durumunun olmamasına bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

Bayram namazı kılınacak mı 2020? Bayramda camiler açılacak mı? ile ilgili etiketler cami namaz bayram Bayram namazı kılınacak mı 2020?
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.