Bayram namazı evde nasıl kılınır? Bayram namazı tek başına kılınabilir mi?

Bayram namazı evde nasıl kılınır, Bayram namazı tek başına kılınabilir mi?müslümanlar tarafından arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Mübarek Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz ve camilerde ibadet yapılamıyor. Koronavirüs nedeniyle cemaatle namaza yasak gelmesinin ardından bayram namazının nasıl kılınacağı tartışılıyor. Ramazan bayram namazı evde kılınabilir mi, bayram namazı kaç rekattır sorularının cevabı detaylar haberimizde...

Bayram namazı evde nasıl kılınır? Bayram namazı tek başına kılınabilir mi? sorusu yaklaşan Ramazan bayramı dolayısıyla vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle camilerde cemaatle namaz kılınamıyor. Ramazan ayının son günlerinde bayram namazının nasıl kılınacağı merak ediliyor ve bu konu belirsizliğini koruyor. Peki Ramazan Bayram namazı evde nasıl kılınır? Bayram namazı tek başına kılınabilir mi?sorularının cevabı detaylar haberimizde...

BAYRAM NAMAZI EVDE KILINIR MI?

Korona virüsü nedeniyle camiler geçici süreliğine, cemaatle kılınan namazlara kapatılmıştı. Salgın sonrası normalleşme süreci planlamasının yapıldığı ve uygulanmaya başladığı şu günlerde camilerin açılıp açılmayacağı ise merak ediliyor. Camilerin açılmasına ilişkin bir açıklama yapılmazken; bayram namazı ile ilgili de henüz resmi bir bilgilendirme yapılmış değil. Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapıldığında haberimizin içerisine eklenecektir.

Bayram namazı evde nasıl kılınır? Bayram namazı tek başına kılınabilir mi?

BAYRAM NAMAZI EVDE NASIL KILINIR?

BAYRAM NAMAZI KILINIŞI (İLK REKAT)

-Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,

-Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, sonra fasılalar halinde;

-Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

-Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

-Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

-İmam; gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

-Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

BAYRAM NAMAZI EVDE KILINIR MI?

Bayram namazı evde nasıl kılınır? Bayram namazı tek başına kılınabilir mi? - Resim : 2

BAYRAM NAMAZI KILINIŞI (İKİNCİ REKAT)

-İmam; gizlice “Besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

-Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

-Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

-Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

-Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

-Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

-Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.

Bayram namazı evde nasıl kılınır? Bayram namazı tek başına kılınabilir mi? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı namaz bayram bayram namazı rekat nasıl kılınır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.