Bayram Kahkesi Tarifi ile Ramazan Bayramını İki Kez Kutlayın! Antep Kahkesi Nasıl Yapılır?

Ramazan Bayramına sayılı günler kaldı. Bayram ziyaretlerinin pratik lezzeti Bayram kahkesi hazırlığı da mutfaklarda başladı. Bir çeşit kurabiye olmasına rağmen lezzette fark yaratan bayram kahkesinin reçete ile tarifi yok. Peki Antep Bayram kahkesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Aylarca tazeliğini koruyan ve bayatlamayan bayram kahkesinin tarifini paylaşıyoruz.

Ramazan kahkesi tarifi akıllara Gaziantep'i getirir. Ramazan bayramına hazırlık yapan birçok ev hanımının menüsünde mutlaka bulunan antep kahksi bir çeşit kurabiye olmasına karşın lezzeti ve malzemeleriyle fark yaratır. Bayram kahkesinin en bariz özelliği ise reçete ile tarifi yapılamayacak bir çörek türü olmasıdır. Ustası, havanın nemine bakarak hamurunu yoğurur. Bayram Kahkesi Tarifi ile Ramazan Bayramını İki Kez Kutlayın! Antep Kahkesi Nasıl Yapılır?

Yedikçe kurabiye canavarına dönüşeceğiniz bayram kahkesi özellikle Ramazan bayramlarında mis gibi kokusuyla hem evinizi hem sokağınızı neşelendirir. Evde Bayram kahkesi tarifine geçmeden önce onu biraz daha methetmek ve malzemelerini hatırlatmak gerekir. İşte Ramazan bayram kahkesi tarifi ve malzemeleri...

Bayram Kahkesi Tarifi ile Ramazan Bayramını İki Kez Kutlayın! Antep Kahkesi Nasıl Yapılır?

Diyet bozduran lezzeti ve kokusuyla antep usulü bayram kahkesi sinsi sinsi kendini yedirtir. Tatlısı, tuzlusu ve tahinlisi ile her şekilde şahane bir tadı ve lezzeti var. Sözü fazla uzatmadan Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından, Coğrafi İşaret Tescil belgesi almış olan bu harika lezzetin tarifine geçelim.

BAYRAM KAHKESİ NASIL YAPILIR?

Yapışmaz tabanlı bir tavayı ocakta ısıtın ve rezene tohumlarını yaklaşık 2 dakika kadar kavurun. Ardından mutfak robotundan çekerek ufalayın.
Yine yapışmaz tabanlı bir tavayı ocakta ısıtın ve susamla kendir tohumunu yaklaşık 5 dakika kadar kavurun.
Margarini eritip derince bir yoğurma kabına alın. Üstüne kavurduğunuz baharatları ekleyin.
Sıvı yağı, tahini, pekmezi, tarçını, çörek otunu,yumurtayı ve sütü de ilave edip güzelce karıştırın.
Ardından kabartma tozunu, unu ve irmiği de ilave edip güzelce yoğurun. Oldukça yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Hazırladığınız hamuru 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra elinizle küçük simitler şeklinde şekillendirin ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. Kahkeleriniz kapalı bir kap içinde yaklaşık 2 ay kadar tazeliklerini koruyacaklardır.

Bayram Kahkesi Tarifi ile Ramazan Bayramını İki Kez Kutlayın! Antep Kahkesi Nasıl Yapılır? - Resim : 2

Bayram Kahkesi Malzemeleri...

1/2 paket margarin
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı süt
2/3 su bardağı keçiboynuzu pekmezi
50 ml. tahin

1/2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı susam
3 yemek kaşığı rezene tohumu
3 yemek kaşığı çörek otu
1/2 çay bardağı kendir tohumu
1 çay kaşığı tarçın
1/2 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı irmik
4 su bardağı un

Bayram Kahkesi Tarifi ile Ramazan Bayramını İki Kez Kutlayın! Antep Kahkesi Nasıl Yapılır? ile ilgili etiketler bayram kahkesi bayram kahkesi tarifi bayram kahkesi malzemeleri
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.