Bayramda sevdiklerinizle birlikte yapabileceğiniz aktiviteler

Bayramlar barışın, sevginin, kardeşliğin, paylaşımların anlam bulduğu özel günlerdir. Bayram tatilleri geleneksel kutlama günleri olduğu kadar, tüm ailenin bir araya gelmesi açısından da güzel bir fırsat. Rutin hayatımızda, kendimize ve sevdiklerimize bir türlü ayıramadığımız vakti, bayram tatilinde zamanımız varken en iyi şekilde değerlendirebiliriz.

Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala büyük heyecanla beklenen Ramazan Bayramı tatili için şimdiden hazırlıklara başlandı. Zorlu pandemi döneminde birbirimizden uzak kaldığımız bayramların geride kalmasını  temenni eder sevdiklerinizle bir arada, sağlık, huzur ve mutluluk dolu nice bayramlar geçirmenizi dileriz.

İşte  aktivite önerileri;

Kahvaltı
Bayramda yapılacak en güzel aktivitede yöresel kahvaltılar, merak ettiğiniz yörenin kahvaltısını veya yemeğini deneyimleyebilirsiniz. İçinizde mıhlama yemeyen hıngel yemeyen ve künefe tatlısını bir Hatay mutfağında tatmayanlar olabilir. Kendinize eşsiz bir lezzet fırsatı yaratabilirsiniz. 

Bayramda sevdiklerinizle birlikte yapabileceğiniz aktiviteler

Geziler
Bulunduğunuz şehri ne kadar tanıyorsunuz? En son hangi sokağında semtinde veya caddesinde bulundunuz? O halde keşif zamanı...

Müze
Kültür gezisi olarak ülkemiz bu konuda çok zengin, dilerseniz evinizden sanal tur dahi yapabilirsiniz.Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız veya gezmeye gelecekseniz, en çok ziyaret edilen müzeleri arasında yer alan Yerebatan Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi, sizin için eşsiz bir anı olur.

Sevdiklerinizle sohbet ve eğlence
Ulaşımı kolay olan yerler seçebilir veya planladığınız bir kafeyi deneyimleyebilirsiniz.Bunun dışında otellerin kafeleri bulunmaktadır. Ayrıca restaurantlarda güzel yemekler eşliğinde yapılan sohbetler ilgi çekicidir. Canlı müzik olan kafe ve restoranlar ile eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

Doğa yürüyüşleri
Doğa yürüyüşü yapmanın insan sağlığı ve psikolojine büyük faydası vardır. Doğa ile iç içe olmak hepimizin hakkı ve en önemlisi ihtiyacı; şehirde yaşıyor olsak bile doğadan kopmadan yaşamaya çalışmalıyız.

Doğa yürüyüşleri

İstanbul yürüyüş parkurları
Belgrad Ormanı, Emirgan Korusu, Florya Sahili, Caddebostan Sahili, Maçka Parkı, Duru/su (Terkos) Gölü  başlıcaları...

Kendine zaman ayırmak
Sevdiğiniz bir kitabı okumak, biraz müzik dinlemek, arşivinizden bir film seçip izlemek, dinlenmek için yapılacak güzel fikirler olabilir. Hatta hep yapmayı planladığınız bir hobinizi gerçekleştirme fırsatı yaratabilirsiniz.

Kimsesiz çocuklara ziyaret
Elinizde oyuncak ya da şekerlerle dolu bir poşetle çocukları  ziyaret edebilir, onları sevindirip yüzlerini güldürebilirsiniz.

Kimsesiz çocuklara ziyaret

Sevdiklerinize hediyeler alın
Elinizle yapmış olduğunuz kek, kurabiye, börekte buna dahildir. Sonuçta emek var sevdikleriniz için.  Hediyenin büyüğü küçüğü olmadığı gibi alternatifi de çoktur unutmayın
yeterki içinizden gelsin.

Yaşlılara ziyaret
Bayram denilince akla  büyüklerimizi ziyaret etmek gelir. Bayamda bir kutu çikolatayla yaşlılar evine yapacağınız ziyaret, hem sizi hem de ziyaret ettiklerinizi mutlu edecektir.Bir insanı sevindirmek mutlu etmek  muhteşem bir enerji verir...

Yaşlılara ziyaret

Her gününüz bayram coşkusu ve mutluluğu içinde sevdiklerinizle birlikte geçsin.

İyi Bayramlar..

Bayramda sevdiklerinizle birlikte yapabileceğiniz aktiviteler ile ilgili etiketler bayram aktivite etkinlik nereyegitsem gezilebilecek yerler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.