Bayraktar TB2 kamyon arkası yazısı oldu

Suriye, Libya ve son olarak da Dağlık Karabağ'da elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Türk SİHA'ları, Somali'de kamyon arkası yazısına dönüştü.

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği Bayraktar TB2 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı)'lar başarılarıyla adından sıkça söz ettiriyor. 

Türkiye'nin terör örgütlerine karşı Suriye'de yürüttüğü operasyonlarda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ne büyük avantaj sağlayan SİHA'lar, daha sonra Libya'daki iç karışıklıklarda seçilmiş hükümet güçlerine kolaylık sağlamış en son da Azerbaycan ordusunun Ermenistan işgalindeki Dağlık Karabağ'ı yıllar sonra geri almasında kilit rol oynamıştı.

Bu başarısı ile adından çokça söz ettiren BAYKAR'a ait SİHA'lar birçok ülkenin radarına girmişti. Ukrayna SİHA'lardan onlarca satın almış, İngiltere ise önümüzdeki günlerde Türkiye'nin kapısını çalacağını duyurmuştu.

ABD medyası da Ortadoğu'da denge değiştirici olarak nitelendirdiği SİHA'ları sık sık gündeme taşımış, övgüyle bahsettmişti.

Bazı basın organları tank sisteminin artık bir işe yaramayacağını belirtip, ülkelerini Türkiye'yi örnek almaya davet etmişti.

SİHA SEVGİSİ BOYUT DEĞİŞTİRDİ

Tüm bu gelişmeler başta Türkiye olmak üzere Müslüman ülkelerin birçoğunda sevinçle karşılandı. Son olarak Dağlık Karabağ'daki savaşta üstün başarı elde eden Bayraktar TB2, Doğu Afrika ülkesi Somali'de ilginç bir şekilde karşımıza çıktı.

Bir kamyonet şoförü, aracının çamurluğuna Bayraktar TB2'nin adını yazdı. 

Söz konusu görüntüler sosyal medyada yüzlerce beğeni aldı. 

Paylaşımı beğenenler arasında SİHA'ların mucidi Selçuk Bayraktar da yer aldı.

İşte o paylaşım;

Bayraktar TB2 kamyon arkası yazısı oldu

BAYRAKTAR'IN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

Taktik İnsansız Hava Aracı olarak da bilinen Bayraktar TB2'ler, orta ve uzun irtifada kalış süresi sınıfında yer aldıyor. Ortadoğu'da kartların yeniden dağıtılmasına sebep olan SİHA'lar, tamamen otonom taksi, kalkış, normal seyir ve iniş kabiliyetine sahiptir.

Türk güvenlik güçleri tarafından 2014 yılından bu yana aktif olarak kullanılan Bayraktar TB2'ler, 8 kilometre öteden hedefini tam isabetle vurabiliyor.

Dört farklı akıllı mühimmat taşıyabilen SİHA, hedefe yakın alanlara verebileceği hasarı önlemek maksadıyla hızlı gör ve vur özelliğine sahip. 

Bayraktar TB2'ler ayrıca sürekli havadan gözetme, hedef tespit etme ve imha imkanı sağlıyor. 

 

 

 

Bayraktar TB2 kamyon arkası yazısı oldu ile ilgili etiketler Somali Türkiye SİHA İHA Selçuk Bayraktar Bayraktar tb2
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.