Bayraktar Akıncı TİHA özellikleri nelerdir?

TEKNOFEST İstanbul'un başlaması ile beraber, Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin gerçekleştirildiği Anadolu Ajansı Finans Masası'na konuk oldu. Bayraktar, tasarladıkları Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nın ekim ayı içerisinde uçuracaklarını açıkladı. Peki, Bayraktar Akıncı TİHA özellikleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin gerçekleştirildiği Atatürk Havalimanı'ndaki festival alanında yapılan Anadolu Ajansı Finans Masası'na konuk oldu.
TEKNOFEST İstanbul ve milli teknoloji hamlesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı stratejik görevler yapabilen bir insansız hava aracı sistemi olduğunu belirtti. Birçok kişi TİHA^nın özelliklerini araştırmaya devam ediyor. Peki, Bayraktar Akıncı TİHA özellikleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Bayraktar Akıncı TİHA özellikleri nelerdir?

BAYRAKTAR AKINCI TİHA ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Teknofest İstanbul'da Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST İstanbul ve milli teknoloji hamlesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) stratejik görevler yapabilen bir insansız hava aracı sistemi olduğunu, bütün yazılım ve elektroniğini kendilerinin tasarladığını ifade etti. “Akıncı’da birçok alt sistem var. Çok gelişmiş, milli savunma sanayimizin üreteceği yan sistemler bulunuyor. Bu uçağın bütün bu stratejik görevleri yapabilmesini sağlıyor. Örneğin, milli akıllı mühimmatlar, seyir füzesi, havadan havaya füze, ön tarafına takılacak gelişmiş radar sistemi var. Bu hava hedeflerini tespit edip vurabilme kabiliyetini kazandırıyor.

Bir yandan savaş uçaklarının yükünü azaltırken, bir yandan da savaş uçaklarının yapamadığı görevlerde kullanılacak. Çünkü bu insansız bir hava aracı olduğundan tehlikeli bölgelere çok daha kolay yanaşabiliyor. Uzaktan hava savunma radarlarını tespit edip yüzlerce kilometre öteden onları karartıp seyir füzesiyle vurabilme kabiliyetine sahip olacak. Şu an çıktığında dünyanın bu sınıftaki en modern İHA’sı olacak.”
Teknolojinin hızla geliştiğini, bunun bir yarış olduğunu, sürekli yenileme ve güncelleme gerektiğini aktaran Bayraktar, “Dünyada bu sınıfta uçak üretebilen birkaç ülke var. Türkiye de bunlardan biri olacak. Türkiye iddiasını insansız hava araçlarında bayağı bir yukarı taşımış olacak. Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı’nın (TİHA) ekim ayı içerisinde uçmasını arzu ediyoruz.” diye konuştu.

Bayraktar Akıncı TİHA özellikleri nelerdir? ile ilgili etiketler TEKNOFEST Teknofest İstanbul 2019 insansız hava aracı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.