Bayern Münih'in ilk Çinli oyuncusu 18 yaşındaki kaleci Liu Shaoziyang oldu

Bayern Münih kulübü Çin'de yaptığı yatırımların meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başladı... 18 yaşındaki Çinli kaleci Liu Shaoziyang'ı kadrosuna katan Alman devi, genç isimle 2025'e kadar sözleşme imzalandığını açıkladı. Liu Shaoziyang, Bayern Münih'in ilk Çinli futbolcusu olarak tarihe geçti.

Alman devi Bayern Münih, 18 yaşındaki Çinli kaleci Liu Shaoziyang'ı kadrosuna kattı. Bayern yetenek avcıları tarafından keşfedilen Liu Shaoziyang ile 30 Haziran 2025'e kadar sözleşme imzalandığı açıklandı.

Genç file bekçisi, Bayern Münih'te forma giyen ilk Çinli futbolcu olacak. Son yıllarda bu bölgeye yatırım yapan ve altyapı okulları kuran Bayern, Liu Shaoziyang'ı "Bayern Kampüs" adı verilen U19 takımında oynatacak.

FC Bayern CEO'su Oliver Kahn transfere ilişkin, "İşbirliği ortağımız Wuhan Three Towns'dan Liu Shaoziyang'dan ilk kez FC Bayern'e bir oyuncu transfer edebildiğimiz için memnunuz. Bu transferi, son birkaç yılda Şanghay ofisindeki çalışanlarımız ve bölgedeki ortaklarımızla birlikte oluşturduğumuz Çin'deki ağımıza borçluyuz" dedi.

FC Bayern Kampüsü Başkanı Jochen Sauer ise şunları söyledi: “Liu'yu bir süredir FC Bayern Kampüsü'nde deneme eğitiminde misafir oyuncu olarak gördük ve son derece iyi gelişti. İçinde daha fazla potansiyel görüyoruz. İşte bu yüzden bu değişikliği uyguladık ve şimdi FC Bayern için ilk Çinli oyuncuyu sunmaktan mutluluk duyuyoruz."

 

BUNDESLİGA'DA RAKİP WOLFSBURG

Bayern Münih, Bundesliga'nın 17. haftasında bu akşam Wolfsburg'u ağırlıyor. 16 haftada topladığı 40 puanla liderliğini sürdüren ve bu sezon üst süte 8. şampiyonluğunu isteyen Bavyera ekibinin en yakın rakibi Borussia Dortmund'la arasında 6 puan fark bulunuyor.

Hanse Flick yönetimindeki Bayern 4 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Son 4 maçında mağlup olan Wolsfburg ise 20 puanla haftaya 11. sırada girdi.

Allianz Arena'da oynanacak ve TSİ 22.30'da başlayacak Bayern Münih-Wolfsburg maçı beIN Sports HD 2 ve TiviBu Spor 2'den naklen yayınlanacak.

BAYERN MÜNİH-WOLFSBURG MAÇI CANLI İZLE

Bayern Münih'in ilk Çinli oyuncusu 18 yaşındaki kaleci Liu Shaoziyang oldu ile ilgili etiketler Bayern Münih Bundesliga Wolfsburg Liu Shaoziyang
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.