Bayern Münih'e soruşturma şoku: Eski ve mevcut yöneticilere flaş suçlamalar

Alman devi Bayern Münih savcılığın açtığı soruşturmayla gündeme geldi. Bavyera ekibinin altyapı akademisinde vergi ve asgari ücret usulsüzlüğü yaptığı iddia ediliyor. Şüpheliler arasında kulübün CEO'su Oliver Kahn ile Sportif Direktör Hasan Salihamidzic'in de adı geçiyor.

Almanya'nın en büyük kulübü ve 'İstikrar abidesi' olarak bilinen Bayern Münih ile ilgili ortalığı ayağa kaldıran iddialar ortaya atıldı. Münih savcılığı Bavyera kulübünün eski ve yöneticileri hakkında zimmete para geçirme ve asgari ücret yasasına muhalefet suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Alman Sport Inside dergisinin haberine göre Bayern Münih'in altyapı akademisi olan Bayern Kampüsü'nde finansal usulsüzlük iddiaları gündeme geldi. Münih Savcılığı, altyapı akademisinde zimmete para geçirme ve asgari ücret yasasına muhalefet suçlamalarıyla soruşturma başlattı. Alman devine yönelik iddialar arasında bazı çalışanlara nakit ödeme yapılarak vergiden kaçıldığı da yer alıyor.

Şüpheliler arasında kulübün CEO'su Oliver Kahn, Sportif Direktör Hasan Salihamidzic, CEO Yardımcısı Jan-Christian Dreesen ve Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Jung yer alıyor. Öte yandan kulübün eski başkanı Karl-Heinz Rummenigge'nin de durumdan haberdar olduğu iddia ediliyor.

Bayern Münih'e yönelik soruşturma kapsamında teknik ekipteki mevcut ve eski isimler sorulandı. Sorguya alınan isimlerden bazıları kanunlarda belirtilen çalışma süresinin 4 katı fazla çalışmalarına rağmen yine de standart ücret aldıklarını iddia etti.

Bayern Münih'in üst düzey yöneticilerinin iddialara yanıt vermekten kaçındığı öğrenildi.

Bayern Münih'e soruşturma şoku: Eski ve mevcut yöneticilere flaş suçlamalar ile ilgili etiketler Bayern Münih soruşturma münih savcılığı oliver kahn hasan salihamidzic
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.