Bayer'e doğum kontrol davası

Alman ilaç ve kimya devi Bayer, doğum kontrolü için ürettiği Essure isimli cihazın kadınlarda yaralanmalara neden olduğu için ABD'de yargılanıyordu. Firma açılan davada anlaşma yoluna gitti. Bayer davacılara 1.6 milyar dolar ödeyeceğini duyurdu.

Alman devi Bayer'den yapılan açıklamada, doğum kontrolü için kullanılan Essure isimli cihazın kadınlarda yaralanmalara neden olduğu iddiasıyla şirket hakkında ABD'de açılan davalardan vazgeçmeleri için davacıların yaklaşık yüzde 90'ı ile anlaştığını açıkladı.

Açılan davalarda uzlaşmaya varılması için yaklaşık 1,6 milyar dolarlık ödeme yapacağını açıklayan firma, henüz anlaşma sağlanamayan diğer davacılarla da görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Açıklamada, uzlaşma anlaşmalarında Bayer tarafından herhangi bir kabahat ya da sorumluluğun kabul edilmediği de ifade edildi.

Bayer, 24 Haziran'da ise yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesini içeren tarım ilacının kansere yol açtığı gerekçesiyle ABD'de hakkında açılan davalarda anlaşma sağlanabilmesi için davacılara 10,9 milyar dolar ödeneceğini duyurmuştu.

Bayer'e doğum kontrol davası ile ilgili etiketler ABD bayer doğum kontrol essure
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.