Bayan kuaförleri kapanıyor mu? Kuaförler ve berberler kapatılacak mı?

Bayan kuaförleri kapanıyor mu? Kuaförler ve berberler kapatılacak mı? Koronavirüs vaka sayılarındaki korkunç yükseliş ile birlikte tekrardan alınmaya başlanan önlemler arasında merak edilen bir konuda kuaförler. Bayan kuaförleri kapanıyor mu? Kuaförler ve berberler kapatılacak mı?

Bayan kuaförleri kapanıyor mu? Kuaförler ve berberler kapatılacak mı? Yeni yasakların gelmesi ile vatandaşlar bayan kuaförlerinin ve berberlerin akıbetini araştırmaya başladı. Daha önceden vaka sayılarındaki artış nedeni ile kapatılan yerlerden biri olan kuaför ve berlerin durumunu sizler için araştırdık. Peki, bayan kuaförleri ve berberelerin akıbeti ne olacak?

Bayan kuaförleri kapanıyor mu? Kuaförler ve berberler kapatılacak mı?

Kuaförler ve berberler İçişleri Bakanlığı'nın belirlediği kurallara göre çalışmalarına devam ediyor.

Berber, kuaför ve güzellik merkezlerinde, randevu sistemine göre çalışma, çalışma saatlerine uyma, müşteri koltukları arasındaki mesafeyi sağlama, çalışanlar ve müşterilerin maske kullanımı, hizmet sunulmasında kullanılan malzemelerin sterilizasyonu veya dezenfekte edilmesi, tek kullanımlık ürünlerin kullanımı, izin verilmeyen (ustura ile tıraş, cilt bakımı, makyaj, ense fırçası vb.) kurallarına uyulup uyulmadığı sürekli denetleniyor.

Bayan kuaförleri kapanıyor mu? Kuaförler ve berberler kapatılacak mı?

Koronavirüsün ortaya çıktığı Mart ayında alınan tedbirler gereği ilk olarak kuaförler ve berberler kapatılmıştı. Vatandaşların bir arada bulunmaları ve  yapılan işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması nedeniyle  berber, kuaför, güzellik merkezlerinin faaliyetleri geçici süre ile durdurulmuştu.

Bu sokağa çıkma kısıtlamasının genişletilip genişletilmeyeceği Kabine'nin birinci gündemi olacak. Koronavirüs tedbirleri ile ilgili konu başlıklarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından bir açıklama yapması bekleniyor. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının haftaiçi de yaygınlaştırılması en önemli beklenti olarak Kabine gündeminde bulunuyor.

Bayan kuaförleri kapanıyor mu? Kuaförler ve berberler kapatılacak mı?

Toplantıda vaka ve ölüm sayılarının yüksek olduğu Edirne, Adana, Hatay, Artvin, Aydın, Çanakkale, Kırklareli, Ordu, Trabzon, Tokat, Zonguldak, Mersin, Osmaniye, Samsun, Muğla, Bursa İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli gibi şehirlere yönelik olarak salgının seyrine göre yeni tedbirler alınabilir.

Bayan kuaförleri kapanıyor mu? Kuaförler ve berberler kapatılacak mı? ile ilgili etiketler Bayan kuaförleri kapanıyor mı berberler kapatılacak mı kuaförler kapanıyor mu
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.