Batsirai Tayfunu hızla Madagaskar'a yaklaşıyor!

Madagaskar'ı yarın vurması beklenen Batsirai Tayfunu'nun 150 binin kişinin tahliyesine yol açmasının beklendiği duyuruldu. Ülke, küresel iklim değişikliğinin en sert vurduğu ülkelerden biri olarak biliniyor ve kıtlık yaşanıyor.

Ana tropikal fırtınasının 58 kişinin ölümüne yol açtığı Madagaskar'da şimdi de Batsirai Tayfunu alarmı verildi.

150 BİN KİŞİYİ YERİNDEN EDECEK

Yardım görevlileri tahliyeler için barınaklar kurarken, arama kurtarma ekipleri de teyakkuza geçti. Madagaskar Ulusal Afet Risk Yönetimi Ajansı (BNGRC) tarafından yapılan açıklamada, şiddetli yağış ve saatte 200 kilometre varan rüzgarlarla Ana fırtınasından daha güçlü şekilde gelmesi ülkeyi vurması beklenen fırtınanın, 150 bin kişiyi yerinden edebileceği belirtildi. Ayrıca tayfunun etkisiyle meydana gelecek toprak kaymaları ve selden 600 bin kişinin de olumsuz etkileneceği aktarıldı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Jens Laerke ise Cenevre'deki basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Birleşmiş Milletler ve insani yardım ortakları, Mauritius'tan geçtikten sonra bu hafta sonu Madagaskar'a inmesi beklenen Batsirai Tayfunu nedeniyle hazırlıklarını hızlandırıyor" dedi.

Dünya Meteoroloji Örgütü, 17 Ocak'tan bu yana şiddetli yağış ve fırtınaların etkili olduğu Madagaskar'ı yarın vurması beklenen Batsirai tayfunu için "çok tehlikeli" tanımlaması yaptı. Sağanak ve seller nedeniyle en az 58 kişi hayatını kaybetti. 

Madagaskar Meteoroloji Servisine göre Batsirai Tayfunu Cumartesi günü Ada'nın doğu kıyısını vuracak.

Batsirai Tayfunu hızla Madagaskar'a yaklaşıyor! ile ilgili etiketler Fırtına madagaskar tropikal
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.