EGM duyurdu: Sosyal medya 'istismarcılarına' soruşturma

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Batman'da uğradığı cinsel istismar sonucu hamile kalan P.Ö. adlı çocuk ile ilgili sosyal medya üzerinden yürütülen algı operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. EGM, ''Cinsel taciz olayını bölücü örgütün müzaheretiyle tamamen algı operasyonu üzerinden sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 şahıs tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır.'' açıklamasında bulundu.

Batman'ın Gercüş ilçesinde bağlı bir köyde yaşayan P.Ö. adlı kız çocuğu, geçtiğimiz günlerde cinsel istismara uğradığı ve hamile kaldığı iddiasıyla Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat etti.

Olayla ilgili yürütülen soruşturmada 1 şüpheli tutuklandı.

ASILSIZ İDDİALARA YALANLAMA: PKK DESTEĞİYLE ALGI OPERASYONU

Sosyal medyada söz konusu olaya ilişkin, ''bir kısmı devlet memuru toplam 27 kişinin sistematik tecavüzüne maruz kaldığı ve iki kez hamile kalıp kürtaj olduğu'' iddiaları yayıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, algı operasyonu yürüten 27 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Yapılan açıklama şu şekilde;

''Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 05/12/2020 tarihinde Batman İli Gercüş İlçesinde meydana gelen cinsel taciz olayını bölücü örgütün müzaheretiyle tamamen algı operasyonu üzerinden sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 şahıs tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır.

Türk Polis Teşkilatı olarak ülkemizin huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

EGM duyurdu: Sosyal medya 'istismarcılarına' soruşturma ile ilgili etiketler Batman Tecavüz PKK egm kamu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.