Batı'dan fon alıp 'bağımsızız' diyorlar

ABD'li düşünce kuruluşu Center for American Progress yayınladığı bir raporda Türkiye'de faaliyet gösteren yurt dışı destekli medya kuruluşlarına yer vermişti. Gazeteci Bora Bayraktar, T24, Gazete Duvar, Medyascope, ve Bianet gibi haber sitelerinin yer aldığı raporu inceledi. Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı değerlendirmede Amerikan NED'in Türkiye'de medya için son 3 yılda harcamalarını 6 kat arttırdığını belirtti.

Center for American Progress, “Türkiye’nin Değişen Medya Ortamı” adında bir rapor yayınladı.

ABD’nin Türk medyasında fonladığı bazı kesimlere desteğin devam etmesi gerektiği ifade edildiği raporun en dikkat çekici kısmı ise, 2016-2019 yılları arasında Ulusal Demokrasi Vakfı'nın (NED) Türkiye’de gazeteciliğin desteklenmesi için sağladığı finansmanını altı kat arttırmış olduğu vurgusu oldu.

'KÜRT MESELESİNE ODAKLANMALI'

Konuyu Twitter hesabından değerlendiren gazeteci Bora Bayraktar,  "Amerikan NED'in Türkiye'de medya için son 3 yılda harcamalarını 6 KAT arttırdığı; buna rağmen (Batının) desteklediği 4 sitenin(Gazeteduvar, bianet, T24 ve medyascope) Rus Sputnik kadar izlenmediği yazılı. Bu siteler 'Kürt meselesine odaklanmalı' diyor." ifadesini kullandı.

GAZETECİLERİ YÖNLENDİRİP 'BAĞIMSIZ' DİYORLAR

Paylaşımında raporun bir bölümünün ekran görüntüsün yer veren Bayraktar, "Tabi bir yandan Batıdan para alan kurumların, finanse ettikleri gazetecilerin nasıl yönlendirilmesi gerektiğini belirtirken diğer yandan "bağımsız" diye tanımlanması ayrı bir trajedi." değerlendirmesinde bulundu.

Batı'dan fon alıp 'bağımsızız' diyorlar

Batı'dan fon alıp 'bağımsızız' diyorlar - Resim : 2

 

Batı'dan fon alıp 'bağımsızız' diyorlar ile ilgili etiketler ABD Avrupa medya rapor T24 bianet duvar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.