Batı ülkelerinden kendi vatandaşlarına uyarı: Ukrayna'yı terk edin!

Batı, Ukrayna halkını umutsuz bir savaşa kışkırtmaya devam ederken, savaş için deyim yerindeyse 'gaza getirdiği' Ukraynalıları kaderine terk edip ülkeden kaçmaya başladı. ABD, Kanada ve Hollanda gibi ülkeler kendi vatandaşlarına 'Ukrayna'yı terk edin!' uyarısında bulundu!

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’daki Amerikalıların ülkeyi derhal terk etmesi çağrısı yaparken, tahliye için bu ülkeye asker göndermeyeceklerini ifade etti.

Açıklamasının devamında Biden “Amerikalılar ve Ruslar birbirine ateş açarlarsa bu bir dünya savaşı olur. Artık öncekinden çok farklı bir dünyada yaşıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Kanada ve Japonya'nın ardından en son olarak Hollanda'dan da vatandaşlarına 'Ukrayna'yı terk edin!' çağrısı yapıldı. 

İNGİLTERE DE GEMİYİ TERK EDENLERE KATILDI

İngiltere, vatandaşlarından Ukrayna'ya seyahat etmemelerini ve oradaki vatandaşlarından da ülkeden ayrılmalarını talep etti.

İngiliz Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Ukrayna'ya seyahat tavsiyesinin güncellediği belirtildi.

İngiliz vatandaşlarına Ukrayna'ya seyahat etmemeleri tavsiye edilen açıklamada, "Şu anda Ukrayna'da bulunan İngiliz vatandaşları da ticari araçlar halen varken ayrılmalı." denildi.

Açıklamada, Rus kuvvetlerinin Ukrayna sınırlarına yığılmasının askeri harekat tehdidini artırdığı ve bu nedenle fazla büyükelçilik personeli geri çekme kararı alındığı ifade edildi.


İngiltere'nin açıklaması, ABD Başkanı Joe Biden'ın tüm ABD vatandaşlarının Ukrayna'yı terk etmeye çağırmasından bir gün sonra geldi.

 

 

Batı ülkelerinden kendi vatandaşlarına uyarı: Ukrayna'yı terk edin! ile ilgili etiketler Ukrayna ABD Hollanda Savaş terk edin
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.