Batı Şeria'da Filistinlilere karşı skandal girişim

Ulusal Yahudi Fonu'nun işgal altındaki Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşim birimlerini genişletmek amacıyla Filistinlilere ait özel arazileri satın alacağı öğrenildi. Filistin Anayasasına göre yabancı bir ülkeye toprak satışı yasak durumda.

Walla News haber sitesinde yer alan haberde, Ulusal Yahudi Fonu yönetiminin 14 Şubat Pazar günü Batı Şeria'da toprak satın alınmasını öngören politika değişikliğini onaylayacağı belirtildi.

Haberde, Fonun sadece Batı Şeria'nın "C bölgesindeki" Filistinlilere ait özel arazileri satın alacağı iddia edildi.

Satın alınacak topraklar sayesinde Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin genişletilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Söz konusu politika değişikliğinin Batı Şeria'ya yeni Yahudi yerleşim birimlerinin inşa edilmesi planını içermediği ileri sürüldü.

Batı Şeria'da Filistinlilere karşı skandal girişim

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini destekleyen lobilerin baskısı nedeniyle politika değişikliğine gidildiği ifade edilen haberde, Ulusal Yahudi Fonunun bu amaç için yüz milyonlarca dolar bağış toplayabileceğine işaret edildi.

Haberde ayrıca, ABD'li bağışçıların bir kısmının karşı çıkması nedeniyle Ulusal Yahudi Fonunun işgalin başladığı 1967'den bu yana Batı Şeria'da doğrudan toprak satın almadığına dikkat çekildi.

"YABANCI BİR ÜLKEYE" TOPRAK SATIŞI YASAK

Filistin Anayasası'nın ilgili maddesine göre, ülke topraklarının bir parçasını "yabancı bir ülkeye" satan veya o ülke topraklarına eklenmesine yardımcı olan kişi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılıyor.

Ayrıca, Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin 2018’de, Kudüs ve Filistin topraklarının bir kısmını Yahudilere satmanın ya da Yahudilerin bu toprakları almasını sağlamanın haram olduğu yönünde fetva yayımlamıştı.

Şeyh Hüseyin, söz konusu fetvayı İsrail hükümetinin Yahudilere Batı Şeria’da mülk edinme yolunu açması konusunu gündeme getirmesiyle vermişti.

Ulusal Yahudi Fonunun, İsrail'in her türlü baskı ve zulmüne rağmen vatanlarındaki direnişlerine devam eden Filistinlilerden toprak satın almasına ihtimal verilmiyor.

Zira, sık sık Yahudi yerleşimcilerin ve İsrail güçlerinin saldırılarına maruz kalan Filistinliler, Batı Şeria'daki topraklarına sahip çıkmaya devam ediyor.

Batı Şeria'da Filistinlilere karşı skandal girişim ile ilgili etiketler İsrail Filistin Toprak batı şeria arazi yasa dışı yerleşim
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.