Batı basınında yer alan camili koronavirüs paylaşımları tepki topladı

Her küresel krizde olduğu gibi korona krizi de Batı medeniyetinin maskesini düşürdü ve çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi! ABD'nin önde gelen yayın kuruluşlarından New York Times gazetesi Avrupa'da yayılan koronavirüs tehdidi hakkındaki haberini, kıtada en az virüs saptanan ülkelerden olan Türkiye'den bir fotoğraflarla servis etti. Amerikan medyasının bu manipülatif haberinin hemen ardından Avrupa medyasının bu algı oyununa aynı görseller ile katılması, organize bir kötülüğü gözler önüne serdi!

ABD Başkanı Donald Trump, cuma gecesinden itibaren Avrupa’dan gelen tüm seyahatleri 30 gün boyunca askıya aldıklarını, İngiltere'nin bundan muaf tutulduğunu açıkladı.

Trump, ABD'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin aldığı önlemler konusunda, Oval Ofis'ten yapılan yayınla ulusa seslendi.

''AB BAŞARISIZ OLDU''

"Avrupa Birliği, gerekli önlemleri almada başarısız oldu." diyen Trump, ABD'ye bu ülkelerden gelen kişiler yoluyla virüsün taşındığına dikkati çekti.

Trump, sağlık uzmanlarıyla görüştükten sonra, ABD halkının sağlığını korumak için "güçlü ama gerekli" önlemler aldığını vurgulayarak, "Yeni vakaların bizim topraklarımıza girmesini önlemek için cuma gecesinden geçerli olmak üzere Avrupa'dan ABD'ye tüm seyahatleri askıya alıyoruz. Bu kısıtlamalar sahadaki duruma göre ayarlanacak. Uygun izlemelerden geçen ABD'liler için istisnalar olacak." değerlendirmesinde bulundu.

UÇUŞ YASAĞINI TÜRKİYE FOTOĞRAFLARIYLA SERVİS ETTİLER

ABD'nin uçuş yasağı getirdiği ülkeler arasında Türkiye'nin olmamasına rağmen New York Times gazetesinin internet sitesi bu haberi Türkiye'den fotoğraflarla servis etti.

BAKAN'DAN TEPKİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Çin’de ortaya çıkıp Avrupa‘dan dünyaya yayılan bir virüs.Virüsten korunmak için Avrupa’dan uçuşu yasaklayan bir ABD. Bu haberi, uçuş yasağı listesinde dahi olmayan Türkiye fotoğraflarıyla veren Batı medyası. Koranavirüs gibi bu zihniyetin de karantinaya alınması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Batı basınında yer alan camili koronavirüs paylaşımları tepki topladı

ORGANİZE KÖTÜLÜK

Ancak söz konusu rezalet bununla sınırlı kalmadı, New York Times'a ülkenin uluslararası medya kuruluşu CNN de katıldı. CNN hem ulusal hem de uluslararası edisyonlarında söz konusu korona haberini yine Türkiye'den bir cami fotoğrafı ile servis etti.

Batı basınında yer alan camili koronavirüs paylaşımları tepki topladı - Resim : 2

Amerikan medyasının bu manipülatif haberinin hemen ardından Avrupa medyası da hedef şaşırtmak amacıyla aynı algı operasyonlarına katıldı.

İngiliz medyası da turizm sezondan hemen önce Avrupa'da kontrolsüz şekilde yayılan korona salgınını, virüsün sıkça görüldüğü İtalya ya da Almanya'dan bir fotoğrafla sunmak yerine yine Türkiye'den bir cami fotoğrafı ile okurlarına duyurdu.

Batı medyasında yer alan bu eşzamanlı manipülatif haberler, batı dünyasının Türkiye ve İslam karşıtı bu organize kötülüğü de bir kez daha gözler önüne sermiş oldu!

Batı basınında yer alan camili koronavirüs paylaşımları tepki topladı - Resim : 3

ABD'DE KORONAVİRÜS BULAŞAN KİŞİ SAYISI BİN 300'Ü AŞTI

ABD'de etkili olan Kovid-19 salgını nedeniyle dün başkent Washington DC'de "acil durum" ilan edilmişti.

Ülkede şimdiye kadar Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 1300'ü aşarken, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e yükselmişti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dün yeni tip corona virüsün pandemi (salgın) olarak nitelendirilebileceğini duyurmuştu.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, iki hafta içinde, Çin dışında Kovid-19 vaka sayının 13 kat, etkilenen ülke sayısının da 3 kat arttığını aktarmış ve Kovid-19 için bölgeler ve gruplar üstü, dünyayı saran salgın anlamına gelen "pandemi" kararını açıklamıştı.

Batı basınında yer alan camili koronavirüs paylaşımları tepki topladı - Resim : 4

Batı basınında yer alan camili koronavirüs paylaşımları tepki topladı ile ilgili etiketler Türkiye ABD Mustafa Varank New York Times Twitter
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.