'Bataklık'tan kadınlar çıktı: Ablalara kuryelik, baldıza para aklama görevi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 'Bataklık' soruşturmasında uyuşturucu baronları Çetin Gören ve Nejat Daş'ın liderliğindeki suç örgütü iddianamesinde başta baldız ve ablalar olmak üzere kadınların önemli görevleri olduğu ortaya çıktı. Daş'ın baldızı Handan Kaymaz'ın uyuşturucudan elde edilen paranın bir kısmından sorumlu olduğu, ve zehir tacirliğinden kazandıkları parayı Şehnaz Döviz Bürosu'nda aklandığı öğrenildi.

'Bataklık' iddianamesinde suç örgütünün kritik görevleri kadın üyelere verdiği ortaya çıktı. 

ÖRGÜT LİDERLERİ VE YÖNETİCİLERİNE 482'ŞER YIL HAPİS

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan “Bataklık” iddianamesinde, çetenin kadın üyelerinin faaliyetleriyle ilgili önemli tespitler yer aldı. 73 kişi hakkında hazırlanan iddianameye göre, “örgüt liderleri” Çetin Gören ve Nejat Daş ile “örgüt yöneticileri” Cemal Deniz Şahan, Handan Kaymaz, Halil Arslantaş, Perry James Young ve Uğur Bülent Göçer’in toplam bin 482’şer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

KADINLAR ÜZERİNDEN DÖVİZ BÜROSUNDA AKLADILAR

Uyuşturucu gelirinden elde edilen paraların bir bölümünün örgüt yöneticilerinden tutuklu sanık Handan Kaymaz’ın yönetimindeki Şehnaz Döviz ve Altın Ticareti Yetkili Müessese Anonim Şirketi üzerinden aklandığı ifade edildi. İddianamede, “Handan Kaymaz’ın döviz bürosu aracılığıyla uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen gelirlerin aklanmasına yönelik faaliyet gösterdiği soruşturma kapsamında elde edilen delillerle ispatlanmıştır” tespitine yer verildi.

'Bataklık'tan kadınlar çıktı: Ablalara kuryelik, baldıza para aklama görevi!

ABLALARA KURYELİK GÖREVİ

İddianamede, Çetin Gören’in ablaları tutuksuz sanıklar Selma Bilici ve Fadile Köse’yle ilgili MASAK’a ihbar yapıldığı bilgisi yer aldı. İhbarda, “Bilici ve Köse adına çeşitli bankalarda çok sayıda kasa olduğu, bu kasaların da parayla dolu olduğu” iddiasında bulunulduğu ifade edildi. Bilici ve Köse’nin örgütte “kuryelik” yaptığı belirtilen iddianamede, “120 milyon Euro üzerinde paranın Brüksel üzerinden Gaziantep’e fiziken getirilmesinde görevli kuryeler arasında oldukları anlaşılmıştır” denildi.

'Bataklık'tan kadınlar çıktı: Ablalara kuryelik, baldıza para aklama görevi! - Resim : 2

BARONUN EŞİ DE PARA AKLANAN ŞİRKETİN ORTAĞI

Uyuşturucu baronu Nejat Daş’ın eşi Hanife Daş da sanıklar arasında. İddianamede, tutuksuz sanık Hanife Daş’la ilgili şu ifadeler kullanıldı: “Hanife Daş, para aklama faaliyetlerinin gerçekleştirildiği CHS Group İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirket’in yüzde 25 hisse ile ortağı. Banka hesaplarına konu olan tutarlar, adına satın alınan taşınmazlar ve üzerine kayıtlı motorlu araçların uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen suç gelirleriyle alındığı tespit edilmiştir. Bahse konu şirketin uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen gelirle kurulduğu ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen gelirlerin yasal yollarla elde edildiği yönünde kanaat uyandırmak amacıyla faaliyet gösterdiği anlaşılmıştır.”

'Bataklık'tan kadınlar çıktı: Ablalara kuryelik, baldıza para aklama görevi! ile ilgili etiketler uyuşturucu soruşturma baldız bataklık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.